Yandex Metrica

Dünya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabineyi konuşuyor! Özellikle bir isim mercek altında

Dünya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabineyi konuşuyor! Özellikle bir isim mercek altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabine dünya basını tarafından da ilgiyle takip edildi. En çok merak edilen isim de kendilerini ilgilendiren yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu. Hakan Fidan'ı yakından inceleyenlerden biri ise Yunanistan. Özellikle Hakan Fidan'dan özellikle bahseden Yunan medyası ise Fidan'ı 'uzlaşmacı, ancak kararlı' olarak tanımladı.

Dünya

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Meclis'te MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elinden mazbatasını aldıktan sonra Meclis'te yemin etti ve görevine resmen başladı. 

Erdoğan, daha sonra Anıtkabir'de özel defteri imzaladı ve Beştepe'te göreve başlama törenine katıldı. 78 ülkeden üst düzey katılımın gerçekleştiği törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verirken ''Bu ülkenin kucaklaşmaya ihityacı var'' dedi. Böylelikle Türkiye Yüzyıulı resmen başlamış oldu.

ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı Haberi Görüntüle

EKONOMİ MEHMET ŞİMŞEK'E EMANET

Erdoğan, katılımcılara akşam yemeği verdikten sonra Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Yeni kabinede ekonomi Mehmet Şimşek'e emanet edilirken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da İçişleri Bakanı oldu. Kabinenin en dikkat çeken isimlerinden biri de Hakan Fidan oldu.

Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Rüşvet skandalı: Rusya Savunma Bakanlığı o tutuklamayla sarsıldı Haberi Görüntüle

EN DİKKAT ÇEKEN İSİM HAKAN FİDAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabine dünya basını tarafından da ilgiyle takip edildi. En çok merak edilen isim de kendilerini ilgilendiren yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu. Hakan Fidan'ı yakından inceleyenlerden biri ise Yunanistan. Yunan basını dün de Fidan'dan bahsetmişti.

İran'ın Şahid-136 seyir füzesinin teknik özellikleri? İsrail'i vuran Şahid-136'nın menzili ne kadar, kaç km hızla gidiyor? İran'ın Şahid-136 seyir füzesinin teknik özellikleri? İsrail'i vuran Şahid-136'nın menzili... Haberi Görüntüle

''BİZE NASIL DAVRANACAK?''

Enikos.gr haber sitesi bu sabah yayımladığı haberinde Hakan Fidan'ın siyasi kimliğini inceledi. Gazete, "Türkiye'de yeni kabine ne anlama geliyor?" isimli haberinde Fidan'ın dışişleri konusunda adeta bir uzman olduğuna dikkat çekti. Hakan Fidan'ın uzlaşmacı, ancak kararlı bir yapısı olduğuna dikkat çeken gazete, yeni Bakan'ın kendilerine de nasıl davranacağını merak ettiklerini ifade etti.

Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Katliam gün gün yaklaşıyor: Netanyahu Refah'a saldıracağı tarihi belirledi Haberi Görüntüle

BİRLİK ÇAĞRISINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yunanistan'ın bir diğer haber ajansı Newsit de Savunma Bakanlığı'na Yaşar Güler'in; Dışişleri Bakanlığı'na ise Hakan Fidan'ın getirildiğini belirtti. Söz konusu haberde Erdoğan'ın birlik çağrısına da dikkat çekildi.

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

ALMANALR DA HAKAN FİDAN'I KONUŞUYOR

Alman basınının gündeminde de Hakan Fidan vardı. Haberde Hakan Fidan'a ayrıntılı bir şekilde yer verilirken, Fidan'ın dünyanın pek çok yerinden tebrik telefonları aldığından bahsedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading