Yandex Metrica

Dünya barışını korumak için kurulan BM'den Rusya ve Ukrayna'ya "insani ateşkes" çağrısı

Dünya barışını korumak için kurulan BM'den Rusya ve Ukrayna'ya "insani ateşkes" çağrısı

Dünya barışını korumak için kurulan BM, savaşın 33. gününde Rusya ve Ukrayna'ya "insani ateşkes" çağrısında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 22:07

1945'te dünya barışını korumak için kurulan ve en yüksek yapılanma olan BM şimdiye kadar  5 daimi üyenin ağzından çıkana göre hareket etmekten öteye gidemiyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın 33 önce Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından "insani ateşkes" çağrısı yaptı.

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

10 MİLYON UKRAYNALI MÜLTECİ KONUMUNA DÜŞTÜ

Genel Sekreter Guterres, BM Genel Merkezinde gazetecilere, savaşın binlerce kişinin hayatına mal olduğunu, 10 milyon kişiyi yerinden ettiğini, altyapıları sistematik olarak yok ettiğini ve dünya genelinde gıda ve enerji fiyatlarının hızla atmasına neden olduğunu söyledi.

Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı çektiler Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı... Haberi Görüntüle

İNSANİ YARDIMLARLA KRİZ ÇÖZÜLMEZ

Bu insani trajedinin insani yardımlarla çözülemeyeceğine dikkati çeken Guterres, "Ciddi siyasi müzakerelerde ilerleme kaydedilmesi için derhal insani ateşkes çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

Guterres, BM'nin Rusya ve Ukrayna ile insani ateşkes sağlanmasının yollarını aradığını belirterek, çatışmaların durmasının temel insani yardımların ulaştırılmasına imkan tanıyacağını ve insani ateşkesin çok sayıda hayat kurtaracağını ifade etti.

Genel Sekreter, nükleer, biyolojik ve kimyasal bir savaş ihtimalini ise hayal bile etmek istemediğini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading