Yandex Metrica
SON DAKİKA
DSÖ'den ürperten uyarı: 236 bin kişi hayatını kaybedebilir

DSÖ'den ürperten uyarı: 236 bin kişi hayatını kaybedebilir

DSÖ, Avrupa kıtasında 1 Aralık'a kadar, koronavirüse bağlı potansiyel ölü sayısının 236 bine ulaşabileceği bilgisine yer verdi.

Dünya

23.01.2024, 17:54

Tüm dünyayı etkisi altına corona virüs, milyonlar insanın hayatının kaybetmesine neden olurken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 virüsünün Avrupa’daki son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. DSÖ Avrupa direktörü Hans Kluge, kıtadaki 33 ülkenin son 14 gün incelendiğinde vaka sayılarında bir önceki 14'üne kıyasla yüzde 10’dan fazla arttığını aktardı.

O ilaç yüzünden insanlar ölmeye başladı: Takviye gıda alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

236 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

DSÖ Avrupa Direktörü, kıtadaki birçok hastanenin kapasitelerinin üzerinde çalıştığını aktarırken corona virüs vaka sayılarının azaltılması ve can kayıplarının önlenmesi için halk sağlığı önlemlerinin kolaylaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Aynı açıklamada Avrupa kıtasında 1 Aralık'a kadar, koronavirüse bağlı 236 bin kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısına da yer verildi.

Baraj bombalandı, hidroelektrik santrali alevler içinde kaldı! Hipersonik Kinzal ve... Haberi Görüntüle

'AŞILAMADA YAVAŞLAMA VAR'

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, aşı üretimindeki yetersizliğin yanı sıra, aşılara bazı bölgelerin erişemediğini bununla birlikte birçok kişinin aşıyı reddetmesi ile mücadele ettiklerini aktarırken, geçtiğimiz altı haftada kıta Avrupası’nda aşılamanın yavaşladığını vurguladı.

Blinken Netanyahu'yu uyarmış: 'Böyle giderse Gazze'de sıkışırsınız' Haberi Görüntüle

YAZ MEVSİMİNDE ARTAN SEYAHATLER

Aşılamadaki yavaşlamadan ciddi derecede endişe ettiğini aktaran DSÖ direktörü, virüs ile mücadele için aşı üretiminin artırılması, dozların eşit şekilde paylaştırılması ve aşıya talebin sacürdürülmesi konularının en önemli üç unsur olduğu söyledi. Virüsün bulaşma hızı hakkında derin endişe duyduğunu aktaran Kluge, bunun başlıca sebebinin yaz mevsiminde artan seyahatler olduğunu bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading