Yandex Metrica
SON DAKİKA

Dronların intikamını aldılar: Kırım'a gelen İran askerleri öldürüldü

Ukrayna ordusu, milyonlarca kişinin kış soğuğunda elektriksiz kalmasında payı bulunan dronlardan ötürü cezayı İran'a kesti. Ruslara dron ve SİHA eğitimi vermek üzere Kırım'a gelen İran heyeti Ukrayna SİHA'larınca bombalanarak öldürüldü.

Dünya

29.02.2024, 08:23

Rus ordusuna kamikaze dron ve SİHA eğitimi vermek için Kırım'a gelerek burada üslenen İranlı askerler Ukrayna ordusu tarafından fark edilince şok bir saldırıyla karşılaştı. İnsansız hava araçlarının kullanıldığı operasyonda 10'dan fazla İranlı subay ve teknisyen öldürüldü. 

Milyonlarca Ukrayna vatandaşının kış soğuğunda elektriksiz kalmasına neden olan saldırılar son iki aydır İran yapımı kamikaze dronlarla yapılıyordu. Rus ordusu Ukrayna şehirlerinin altyapısı hedef alan saldırılarda şimdiye kadar Şahid-136 tipi yüzlerce kamikaze dron kullandı. 

İran'ın ABD, Almanya ve İsrail desteğiyle ürettiği Muhacir-6 SİHA ile Şahid-136 dron

Tahran'a oldukça öfkeli durumdaki Kiev güçleri Kırım'a geldikleri tespit edilen İran heyetini SİHA'larla hedef aldı. Sözkonusu operasyon hakkında konuşan Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Oleksiy Danilov, "Olmamaları gereken yerdeydiler. Kırım bizim topraklarımız. Onları buraya biz davet etmedik ve eğer teröristlerle işbirliği yapıp ulusumuzun yıkımına ortak olurlarsa onları öldürürüz" dedi.

Oleksiy Danilov

Tahran'dan gelen eğitmenlerin öldürüldüğünü doğrulayan Danilov, Ukrayna'ya gelecek İranlıların bundan sonra da hedeflerinde olacağını kaydetti. Danilov ayrıca İran'ın Rusya'ya balistik füzeler gönderip göndermediğinin henüz belli olmadığını belirterek ambargo altında olduğu söylenen İran'ın dron ve füzeleri nasıl ürettiği sorusuna dikkat çekti. 

"1979'dan beri yaptırım uygulanan bir ülke bu tür silahları üretme kabiliyetine sahipse, ne tür yaptırımlardan bahsediyoruz? Bu nedenle, uygulama hakkında büyük bir soruyu gündeme getiriyor" diyen Danilov, Tahran'ın dronların ardından Moskova'ya füze sevk etmesi halinde bu durumun uzun süre saklanamayacağını kaydetti. 

İranlıların öldürüldüğü SİHA'lı operasyonda Ukrayna ordusu envanterindeki Bayraktar TB2'lerin kullanıldığı sanılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading