Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Dost' İran'dan işgalcilere yönelik bir tepki göremedik

'Dost' İran'dan işgalcilere yönelik bir tepki göremedik

Karabağ sınırında tatbikat yapan İran'ın net adres belirtmeksizin öne sürdüğü iddialara Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 18:04

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, 'ülkede siyonist yapılanma olduğunu iddia eden' Tahran yönetimine tepki gösterdi. Bir açıklama yayınlayan bakanlık, "Azerbaycan-İran sınırı yakınlarında üçüncü bir güç bulunduğuna ilişkin dayanıksız iddiaları ve bu güçlerin kışkırtıcı girişimlerini asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. Karabağ toprakları yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgali altındayken İran'dan hiçbir ses çıkmadığını hatırlatan Bakü yönetimi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Son dakika: Refah'a askeri operasyon planını onayladı! Katil Netanyahu emri... Haberi Görüntüle

BİR DELİL SUNAMADILAR 

"Genel olarak Azerbaycan topraklarında, devletimize veya komşu ülkelere tehdit oluşturabilecek terör unsurları da dahil olmak üzere herhangi bir gücün varlığı tartışılamaz bile. İddia sahipleri şu ana kadar Azerbaycan tarafına herhangi bir delil sunamadı. Uluslararası sınırların dokunulmazlığı, Azerbaycan'ın temel ilkelerden biridir. Öte yandan Azerbaycan topraklarının bir kısmının askeri işgal altında olduğu bilinmektedir. Azerbaycan, onlarca yıldır uluslararası sınırların ihlalinden acı çekiyor. Özellikle İran sınırımızın 130 km'den fazlası uzun yıllardır Ermeni işgali altındadır. Ne yazık ki, yıllardır dostane İran devletinden sınırımızın bir kısmının işgaline karşı böylesine kararlı bir tepki duymadık."

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e yeni bombardıman başlattı Haberi Görüntüle

İRAN TATBİKAT BAŞLATMIŞTI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading