Yandex Metrica

Donetsk'te hareketlilik! Ukrayna ordusu hazırlığa devam ediyor

Donetsk'te hareketlilik! Ukrayna ordusu hazırlığa devam ediyor

Ukrayna Savaşı'nda birinci yılın geride bırakılmasına günler kala Donetsk bölgesinde hareketlilik devam ediyor.

Dünya

23.01.2024, 20:22

Ukrayna Savaşı'nda birinci yılın doldurulmasına bir aydan az bir süre kala Donetsk'te hareketlilik devam ediyor. En yoğun çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesine bağlı Bahmut çevresinde Ukrayna ordusu hazırlıklara devam ediyor.

Donetsk cephesinde sıcak çatışmalar günden güne artarken Ukrayna ordusuna ait tank birliklerinin aktif faaliyetleri de devam ediyor. 

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

'TANK DÜŞMANI DURDURABİLECEK EN ÖNEMLİ UNSURLARDAN BİRİ'

Ordunun bir tugayına bağlı tank birliğinde 'Pan' kod adlı tank sürücüsü cephe hattındaki gelişmeleri AA'ya anlattı. 2014'ten beri orduya hizmet eden ve 2 yıldır tank mürettebatı olarak görev yapan Pan, şu şekilde konuştu:

Tank, düşmanı durdurabilecek en önemli unsurlardan biri. Bu güçlü askeri araç sayesinde hem askerlerin hayatını koruyoruz hem de düşmanın saldırılarını geri püskürtüyoruz.

Tankları cephede aktif olarak kullandıklarını söyleyen Pan, "Tanklar, her gün kullanılıyor hatta gün içerisinde 10 görevde yer alabiliyor. Bundan dolayı tankların faaliyetleri durmuyor." şeklinde konuştu.

Cephedeki çatışmaların yoğunluğuna dikkat çeken Pan, sözlerine şu şekilde devam etti:

Cephedeki çatışmaları 'sıcak' olarak değerlendirmek yumuşak bile olur. Bu ifade cephedeki duruma göre çok zayıf kalıyor. Tanklar sayesinde düşmanımızı durdurabiliyoruz.

Müttefiklerin Kiev'e tank desteği verme kararı hakkında konuştu ve bu kararı alan herkese minnettar olduğunu söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading