Yandex Metrica
SON DAKİKA
Donald Trump artık safdışı: Beklenen oldu ve FBI 'çok gizli' belgeleri buldu

Donald Trump artık safdışı: Beklenen oldu ve FBI 'çok gizli' belgeleri buldu

ABD eski başkanı Donald Trump'ın 2024 yılında yeniden aday olmasının önüne geçecek plan tıkır tıkır işliyor. Trump'ın evini basan FBI 'çok gizli' belgelere ulaşıldığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı Donald Trump'ı Beyaz Saray'a bir daha oturtmama yolunda hazırlanmış plan tıkır tıkır işliyor. Trump'ın Florida'daki evine Adalet Bakanı Merrick Garland'ın onayı üzerine geceyarısı baskını düzenleyen FBI, beklendiği üzere evde 'çok gizli' belgelere ulaştı. 

40 FBI ajanının 9 saatten fazla süre arama yaptığı Mar-A-Lago adlı malikanede 12 kutu kanıt toplanmış ve bunlar incelenmek üzere FBI merkezine götürülmüştü. Baskın sonrası yazılı açıklamasında Trump, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Florida, Palm Beach'teki güzel evim Mar-A-Lago şu anda kuşatma altında, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanı'nın başına böyle bir şey gelmedi."

Baskından günler sonra Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Donald Trump'ın evinde bulunan belgeleri yayınladı. Açıklanan belgelere göre Trump'ın evinde '11 set' mühürlü döküman bulunduğu ve bunların 'çok gizli' nitelikte olduğu iddia ediliyor. 

Trump'ın evinde bulunan belgelerle birlikte derinleştirilecek soruşturmanın 'casusluk yasası' kapsamına sokulması bekleniyor. Bulunan dökümanlardaki bilgilerin hassas bilgiler içeren ve kamuoyuna açıklanmaması gereken sırları içerdiği ileri sürülüyor.

El konulan malzemeler listesine göre Trump'ın evinde birtakım belgelere el konulduğu görülüyor ancak bunların içeriğine ilişkin henüz detaylı bir veri yayınlanmış değil. 

Joe Biden'ın başkan seçilmesi sonrası ABD Kongresi'ne silahlı baskın gerçekleştiren Trump taraftarlarının son gelişmelerin ardından nasıl hareket edeceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading