Yandex Metrica

Doğu Akdeniz'deki çalışmalardan haberi olmayan Akşener'den tepki! 'Biz niye gaz arayamıyoruz?'

Doğu Akdeniz'deki çalışmalardan haberi olmayan Akşener'den tepki! 'Biz niye gaz arayamıyoruz?'

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada bunun tam tersini iddia ederek, 'Biz niye gaz arayamıyoruz' diye konuştu.

Dünya

23.01.2024, 18:54

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün sabah saatlerinde partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Gündem maddeleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Akşener, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı gaz aramalarını hiçe sayarak, 'Biz niye gaz arayamıyoruz' diye konuştu. 

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALARDAN HABERİ YOK 

Rusya ile İran'dan yapılan gaz ithalatını eleştiren Akşener, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramadığını iddia etti. 

Akşener konuşmasında, "Akdeniz’de herkes gaz arıyor, bir tek biz arayamıyoruz. Çünkü dış politikadaki politikasızlık, enerjide de bizi vuruyor. Üstelik doğalgaz sadece pahalı değil, aynı zamanda miktarı da yetersiz. Doğalgaz kesintileri, hâlâ yüzde 20 oranında, devam ediyor." ifadelerine yer verdi. 

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

DOĞU AKDENİZ'DE PETROL ARAYAN TEK ÜLKE TÜRKİYE

Diğer yandan Doğu Akdeniz’de 8 sondaj çalışması yapıldı. Arama ve işaretleme çalışmaları devam ediyor. Doğu Akdeniz’de ise gaz arayan tek ülke Türkiye.

Ayrıca 2021 yılının nisan ayında Akdeniz'e kıyısı olan Libya ile doğalgaz çalışmaları konusunda ortak çalışma kararı alınmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading