Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dodik'ten Avrupa Siyasi Topluluğu'na tepki: 'Anayasayı yok ediyor'

Dodik'ten Avrupa Siyasi Topluluğu'na tepki: 'Anayasayı yok ediyor'

Bosna Hersek Sırp lideri Milorad Dodik, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun Prag'daki ilk toplantısına Boşnak lider Şefik Caferoviç katıldığı için toplantının organizatörlerine tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Dodik, 'Caferoviç, eylemleriyle kurumları ve Anayasa'yı yok ediyor. Caferoviç'in açıklamalarının Bosna Hersek'te veya Bosna Hersek'in uluslararası kurumlarla ilişkilerinde bağlayıcı bir rolü yok.' ifadelerine yer verdi.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun Prag'daki toplantısına Bosna Hersek adına Boşnak lider Şefik Caferoviç'in katılmasına tepki gösterdi. Dodik kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Caferoviç'e ve Avrupa Siyasi Topluluğu organizatörlerini topa tutarken aşağıdaki ifadelere yer verdi:

Ukrayna ordusunda iftar programı! Zelenskiy Müslüman askerler ile bir araya... Haberi Görüntüle

'KRİZİ DAHA DA DERİNLEŞTİRDİ'

Cumhurbaşkanlığı'nın Boşnak bir üyesinin, Cumhurbaşkanlığı'nın rızası olmadan uluslararası forumlara katılıp özel ve parti görüşlerini dile getirerek Bosna Hersek'in zaten sefil olan itibarına zarar vermesine onuncu kez tanık oluyoruz.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç

Tüm görev süresi boyunca yaptığı tek taraflı eylemler ilişkilerin bozulmasına neden oldu. Bu yanlış ve ortaklık dışı yaklaşım Bosna Hersek'teki krizin daha da derinleşmesine yol açtı.

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı Haberi Görüntüle

'ANAYASAYI YOK SAYIYOR'

Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinin organizatörleri ve ayrıca Sayın Caferoviç'in katılımını kabul eden diğer uluslararası forumların organizatörleri; Başkanlığın rızasının olmadığını ve Caferoviç'in söylediği hiçbir şeyin resmi kurumların pozisyonu olmadığını bilmelidir.

 

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik


Caferoviç, eylemleriyle kurumları ve Anayasa'yı yok ediyor. Caferoviç'in açıklamalarının Bosna Hersek'te veya Bosna Hersek'in uluslararası kurumlarla ilişkilerinde bağlayıcı bir rolü yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading