Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dodik paralel bakanlık istiyor: Seçim sonuçları açıklanmadan duyurdu

Dodik paralel bakanlık istiyor: Seçim sonuçları açıklanmadan duyurdu

Bosna Hersek'te pazar günü yapılan seçimlerde Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyeliği görevi için yarışan Milorad Dodik Bosna Hersek Bakanlar Konseyi'nde ülkedeki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti'ni (RS) temsil edecek dışişleri bakanı atanması yönünde ısrarcı olacağını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliğinin (SNSD) genel başkanlığını yürüten ve seçimde Sırp Cumhuriyeti Başkanlığı için aday olan Dodik, henüz resmi seçim sonuçları açıklanmadan ayrılıkçı söylemleriyle yeniden dikkatleri üzerine çekti.

Başı ABD çekiyor: Aylardır katliam yapan İsrail'e silah yağmış! Haberi Görüntüle

'SIRP BAKANIN BULUNMASI İÇİN ISRARCI OLACAĞIM'

Devlet düzeyindeki Dışişleri Bakanının Bosna Hersek çıkarları için çalıştığını söyleyen Dodik "Bu, bizim için kurumları kötüye kullanmaktır. Bosna Hersek Bakanlar Konseyi'nde Sırp Cumhuriyeti Dışişleri Bakanının bulunması için ısrarcı olacağım." dedi. Hükümet kurma çalışmalarında Boşnakların Sırp Cumhuriyeti'ndeki muhalefet partileriyle işbirliğine gitme olasılığının bulunduğunu savunan Dodik, "Bu, hiç iyi olmaz. Bu, Bosna Hersek'i sıkıntıya sokar. Boşnakların zararına bir şey istemiyorum." şeklinde konuştu.

Bosna Hersekli Sırp Lider Milorad Dodik

ABD basınında dikkat çeken TB2 yorumu: Savaşta durumu tersine çevirdi Haberi Görüntüle

DODİK İLE TRİVİC YARIŞIYOR

Merkez Seçim Komisyonu (CIK), pazar günü yapılan seçimde oyların yüzde 91'inin sayıldığını duyurdu. Sırp Cumhuriyeti Başkanlığı için yarışan Dodik'in şimdiye kadar sayılan oyların yüzde 48'ini, Demokratik İlerleme Partisi (PDP) adayı Jelena Trivic'in ise yüzde 43'ünü aldığı belirtiliyor. 

Ramazan öldürmek için en iyi zaman! İsrailli vekilden soykırım çağrısı:... Haberi Görüntüle

SDA BİRİNCİ SIRADA

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Boşnak üye Denis Beciroviç, Hırvat üye Zeljko Komşiç ve Sırp üye Zeljka Cvijanoviç'in Devlet Başkanlığı Konsey üyeliğini kazandığı açıklandı.

Güncellenen verilere göre 11 siyasi partiden oluşan muhalefet blokunun desteğini alan Sosyal Demokrat Partinin (SDA) adayı Becirovic, oyların yüzde 57'sini, Demokratik Cephe (DF) ve Halk Birliği (GS) koalisyonunun adayı Komsic oyların yüzde 54'ünü ve SNSD adayı Cvijanovic de oyların yüzde 52'sini aldı.


Bosna Hersek Parlamentosu için oyların yüzde 79'unun sayıldığı aktarılırken Alija İzetbegoviç'in oğlu Bakir İzetbegoviç'in başkanı olduğu Demokratik Eylem Partisi'nin yüzde 24 ile önde olduğu kaydedildi.

SDA Başkanı Bakir İzetbegoviç

Bosna Hersek'te seçime katılım oranı yüzde 50 oldu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading