banner2

Dışişleri Bakanlığı'ndan BAE VE Suudi Arabistan saldırısına ilişkin açıklama! 'Kınıyoruz'

Dışişleri Bakanlığı: 24 Ocak günü balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’daki sivil hedeflere yönelik olarak gerçekleştirilen terör eylemini kınıyoruz. Uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil eden bu tür saldırılara derhal son verilmesini talep ediyoruz.

Dünya 24.01.2022, 12:51
Abone ol
Dışişleri Bakanlığı'ndan BAE VE Suudi Arabistan saldırısına ilişkin açıklama! 'Kınıyoruz'

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları kınadı.

'TERÖR EYLEMİNİ KINIYORUZ'

Açıklamada, "24 Ocak günü balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki sivil hedeflere yönelik olarak gerçekleştirilen terör eylemini kınıyoruz. Uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil eden bu tür saldırılara derhal son verilmesini talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

SALDIRIYI YEMEN'DEKİ HUSİLERİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DUYURULDU

Suudi Arabistan, Cazan bölgesine balistik füzeyle düzenlenen ve iki kişinin yaralandığı saldırıyı Yemen'deki Husilerin gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

BAE ise Husilerin gönderdiği iki balistik füzenin hava savunma sistemince etkisiz hale getirildiğini, füze kalıntılarının başkent Abu Dabi çevresindeki farklı alanlara düştüğünü ancak can kaybı yaşanmadığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!