Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dinler arası ziyaret: Yahudiler 1400 yıl sonra ilk kez Medine'ye hurma ağacı dikti

Dinler arası ziyaret: Yahudiler 1400 yıl sonra ilk kez Medine'ye hurma ağacı dikti

Yahudiler Suudi bir toprak sahibinin daveti üzerine dinler arası bir gezinin bir parçası olarak 1400 yıl sonra ilk kez Medine'ye hurma ağacı dikti.

Dünya

23.01.2024, 20:39

Suudi bir toprak sahibinin İngiliz Yahudilerinden oluşan bir aileyi Medine'deki zel çiftliğine hurma ağacı dikmeye davet etti. İngiliz Yahudilerinin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne düzenlediği gezide Yahudiler 1400 yıl sonra ilk kez hurma ağacı dikmiş oldu.

Son dakika... Uluslararası Adalet Divanı'ından Gazze kararı: Gecikmeden uygulanmalı Haberi Görüntüle

HADİS-İ ŞERİF'TE BELİRTİLEN ACVE HURMASINDAN DİKTİLER

Yahudi aile sadece Medine'de yetişen ve Hadis-i Şerif'te belirtilen acve hurmasından bir fidan dikti. İngiliz Yahudisi Rick Sopher, etkinlik ile ilgili şu şekilde konuştu:

Beş hatta on yıl önce biri bana arkadaşlarımla birlikte alenen Yahudi olduğumu bilinmesine rağmen Suudi Arabistan'a gelebileceğimi söyleseydi, hiç inanmazdım. Ama bugün sadece Suudi Arabistan'a gelmek değil, böylesine samimi, misafirperver bir şekilde karşılanmak gerçekten harika. Sadece Suudi Arabistan için değil, büyüleyici, Medine-i Münevvere’ye gelmek kesinlikle harika bir şey.

ABD'deki kriz son anda önlendi: Başkan Biden'dan 1,2 trilyon dolarlık... Haberi Görüntüle

ALİMLER, SANATÇILAR VE MÜSLÜMAN DELEGELERLE GÖRÜŞTÜLER

Yahudi grup ağaç dikme etkinliğinden sonra alimler, sanatçılar ve Müslüman Dünya Ligi Genel Sekreteri Şeyh Muhammed el-İssa ile bir araya geldi, ayrıca BAE'nin Katolik piskoposu ve hahamlarıyla da görüştü.

Delegeler, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de, bir sinagog, kilise ve camiden müteşekkil dinler arası kompleks olan İbrahimi Aile Evi'ni ziyaret ettiler. 

Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak?... Haberi Görüntüle

GAYRİMÜSLİMLERİN SUUDİ ARABİSTAN'A ZİYARET YASAĞI

Suudi Arabistan ve İsrail arasındaki ilişkiler; 2017'deki Suudi kraliyet tasfiyesinin ve 2020'de İbrahim Anlaşmaları'nın imzalanmasının ardından gelişti. Suudi Arabistan, ülkenin tarihî ve dinî mekanlarını turistlere ve yabancı ziyaretçilere açma planının bir parçası olarak gayrimüslimlerin Medine'ye ziyaret yasağını kaldırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading