Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dikkat çeken F35 satışı! Türkiye'ye şartlı satış yapmak isteyen ABD, o ülkeye 35 adet sattı

Dikkat çeken F35 satışı! Türkiye'ye şartlı satış yapmak isteyen ABD, o ülkeye 35 adet sattı

Almanya'ya 8,4 milyar dolar değerinde 35 adet F-35 savaş uçağı ve uçak mühimmatı satışına onay çıktı. Türkiye’ye şartlı F16 satmaya çalışan ABD yönetimi, Almanya'ya F35 uçağı satması zamanlama açısından dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 19:36

ABD Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya 8,4 milyar dolar değerinde 35 adet F-35 savaş uçağı ve uçak mühimmatı satışına onay verdi. Satış onayının, Almanya'nın Ukrayna'ya gelişmiş füze savunma sistemleri vermeyi kabul etmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya tahmini değeri 8,4 milyar dolar olan F-35 uçağı, ilgili ekipmanı ve mühimmatının satışının onaylanmasına karar verdi." ifadesi kullanıldı.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

F35 UÇAĞI YANI SIRA DESTEK EKİPMANLARDA YER ALACAK

Satış onayına ilişkin Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde konvansiyonel iniş kalkış yapabilen 35 adet F-35A uçağı, 37 adet yedek motor, farklı kalibre ve kabiliyete sahip çok sayıda savaş uçağı mühimmatı ve diğer destek ekipmanının yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

ABD Kongresinin, NATO üyeleri için 15, diğer ülkeler için 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda yönetim, satışın yapılmasına onay verilen satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor. Bu görüşmelerin sonunda ABD, ilgili ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading