Yandex Metrica
SON DAKİKA
Deyr-i Zor'da İran-Esed militanları yüzmek için çatıştı

Deyr-i Zor'da İran-Esed militanları yüzmek için çatıştı

Suriye'nin doğusunu işgal eden İran'a bağlı terör grupları ile Esed rejimi militanları arasında yüzme kavgası çıktı. Militanlar yüzmek için birbiriyle çatıştı.

Dünya

23.01.2024, 17:34

Suriye'nin doğusundaki Deyr-i Zor kentinde, İran'a bağlı milis grupları ile Esed rejiminin Ulusal Savunma Tugayı'na bağlı militanlar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, kentte bulunan Fırat Nehri üzerine kurulu bir köprüde toplanan militanlar, yüzme sırasında anlaşmazlık yaşamaları üzerine silahlarına sarıldı.

Yaşanan çatışmada iki taraftan bazı militanlar yaralanırken, bir saat kadar süren çatışma Esed rejimine bağlı Askeri Polislerin araya girmesiyle sonlandı.

İran, başta Afganistan ve Irak olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden Şii militanları Esed rejimine destek için Suriye'ye gönderiyor.

2014 yılında DEAŞ terör örgütü tarafından işgal edilen Deyr-i Zor kentine ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin hava desteğiyle operasyon düzenleyen mezhepçi Şii gruplar, kenti 2017 yılından beri kontrolleri altında tutuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading