Yandex Metrica

Devrik lider Eşref Gani: Kan dökülsün istemedim

Devrik lider Eşref Gani: Kan dökülsün istemedim

Afganistan'ı terk ederek Tacikistan'a sığınan devrik cumhurbaşkanı Eşref Gani, kan dökülmesine engel olmak istediği için bu kararı aldığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 17:48

Afganistan'ın devrik Cumhurbaşkanı Eşref Gani, 'kan dökülmesini istemediği için ülkeden ayrıldığını' açıkladı. Facebook'taki hesabında bir bildiri yayınlayan Gani, "Bugün zor bir seçimle karşılaştım. Hayatımı onu korumaya ve beslemeye adadığım ülkemi terk etmek zorunda kaldım. Kontrolsüz bırakılırsa sayısız vatansever şehit olacaktı ve Kabil şehri harap hale gelecekti. 6 milyonluk kent büyük bir insani felaketle karşılacaktı" dedi. 

Taliban'ın kendisini devirmek için tüm Kabil'e ve oradaki Afgan halkına kanlı saldırılar düzenlemeye kararlı olduğunu hatırlatan Gani, "Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdim. Taliban, kılıç ve silah inadında başarılı oldu. Şimdi yurttaşların onurunu, mülkünü ve benliğini korumaktan sorumlular. Ancak gönüllerdeki meşruiyeti kazanamadılar. Tarihte hiçbir zaman kuru kuvvet kimseye meşruiyet kazandırmamıştır" şeklinde ifadeler kullandı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

"YAŞASIN AFGANİSTAN"

Gani sözlerini şöyle noktaladı: "Şimdi Taliban yeni bir tarihi sınavla karşı karşıya. Ya Afganistan'ın adını ve onurunu koruyacak ya da başka yerlere ve ağlara öncelik verecek. Pek çok insan korku içinde ve geleceğe dair inançları yok. Taliban, Afganistan'daki tüm halkların, etnik kökenlerin, farklı tabakaların ve kadınların kalbini kazanmak için net bir plana sahip olmalıdır. Ben her zaman fikir ve program olarak halkıma hizmet etmeye devam edeceğim. Yaşasın Afganistan!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading