Yandex Metrica

Sitede Ara

Depremin vurduğu Haiti'de tsunami paniği! Sokakları su bastı, herkes kaçışıyor

Depremin vurduğu Haiti'de tsunami paniği! Sokakları su bastı, herkes kaçışıyor

Alaska ile birlikte büyük bir deprem yaşayan ada ülkesi Haiti'de can pazarı... Binalar yıkıldı; halk enkaz altında kalanların imdadına yetişmeye çalışırken sokakları sular kapladı. Ülkenin güneyinde yıkımına neden olan felakette 227 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi ise yaralandı.

Dünya

23.01.2024, 17:48

Amerika kıtasının ada ülkesi Haiti, 7.2 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Yerel saatle 08.29, Türkiye saatiyle 15.29'da meydana gelen deprem başkent Port-au-Prince'in 120 km batısında oldu. Sarsıntı sonrası tsunamiden endişe eden halk bir yandan da enkaz altında kalanların yardımına koşmaya çalıştı. 

Bölgeden ulaşan ilk görüntüler çok sayıda binanın yıkıldığını ortaya koydu. Halk depremin paniğini yaşarken okyanustan tsunami oluşturarak gelen dalgalar birdenbire sokakları kapladı. Bölge halkı panik içinde kaçışmaya başladı.



Haiti'de 2010 yılında meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 300 bin kişi hayatını kaybetmişti. 

11 yıl önceki depremden daha büyük olan son depremin Haiti'de nasıl bir bilançoya yol açtığı önümüzdeki saatlerde daha iyi anlaşılacak. 

Bölgede çatısı yıkılan bir kilise.

Haiti'de 7,2 büyüklüğünde meydana gelen depremde 227 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı.


Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

DEPREM ANI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading