Yandex Metrica
SON DAKİKA
DEAŞ'ın kefili HDP! Kirli ticaret ifşa oldu dolarlar PKK'ya gidiyor

DEAŞ'ın kefili HDP! Kirli ticaret ifşa oldu dolarlar PKK'ya gidiyor

Suriye’nin El Hol ve Roj kamplarında kalan DEAŞ'lı teröristler, PKK-PYD ya da HDP'den biri kefil olursa serbest bırakılıyor. HDP ile ilgili bilgi sızdırana ise 4 ay hücre cezası veriliyor ve ağır işkence yapılıyor

Dünya

23.01.2024, 19:30

Terör örgütü PKKWnin siyasi uzantısı olan HDP'nin DEAŞ'a kefil olduğu ortaya çıktı. Kirli ticaret ağı deşifre olurken dolarların PKK'ya gittiği ortaya çıktı.

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı habere göre; terör örgütü PKK, Suriye’nin El Hol ve Roj kamplarında kalan Kürt kökenli kadın ve çocukları HDP’den kefil getiren olursa serbest bırakıyor. DEAŞ’lı aile mensupları arasında bu durumdan yalnızca Kürt kadın ve çocuklar yararlanabiliyor. Kamplara gelen PKK-PYD temsilcileri ‘ayrıcalığın’ sadece Türkiye kökenli Kürt kadın ve çocuklar için geçerli olduğunu bu durumdan Türklerin yararlanamayacağını özellikle belirtiyor. Şu ana kadar HDP kefaleti ile 17 DEAŞ’lı kadın ve 32 çocuk kamplardan bırakıldı ve kaçak yollardan Türkiye’ye sokuldu. Suriye’den önce Irak ardından da Türkiye’ye geçiş için ortalama 2000 ila 3500 dolar maliyetler olduğu öğrenildi.

Kayıp Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İşte dünyanın konuştuğu o... Haberi Görüntüle

BİLGİ SIZDIRANA 4 AY HÜCRE CEZASI VE İŞKENCE

Roj kampında halen 70 DEAŞ’lı ailenin yaşadığıortaya çıktı. DEAŞ terör örgütü üyesi eşi ile birlikte 2014 yılı Ağustos ayında Suriye’ye geçen Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ümmi Salih isimli kadın, eşinin 2017 yılında Rakka’da öldürüldüğünü söyledi. Son dönem kendisi dâhil birçok arkadaşı ile özel görüşmeler yapıldığını aktaran Ümmü Salih “PKK-PYD temsilcileri bana ailen ile konuş. Sana HDP’den bir referans bulsunlar. Buradan seni ve çocuklarını bırakalım teklifinde bulundu. Bu teklif sadece bana değil bütün Kürt kadınlara da yapıldı. Konuşulanlardan kesinlikle Türk ailelerin haberi olmaması istendi ve HDP ile ilgili herhangi bir bilgi sızması hâlinde bizi 4 ay hücre cezası ve ağır işkence yapmakla tehdit ettiler'' şeklinde konuştu.

ABD basınında dikkat çeken TB2 yorumu: Savaşta durumu tersine çevirdi Haberi Görüntüle

ZORLA İTİRAF VİDEOSU ÇEKTİRİLİYOR

HDP’nin kefaleti ile El Hol’den 3 çocuğu ile çıkmayı başardıktan sonra Adıyaman’daki ailesinin yanına yerleşen Safiyye kod isimli bir diğer kadın ise salıverme işleminden önce kendilerine MİT, Türk askeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhinde ağır ifadelerin yer aldığı bir itiraf videosu çektirildiğini itiraf etti. Türkiye’ye geldikten hemen sonra güvenlik güçlerine başından geçtiklerini anlatan Safiyye ''PKK kampında bir çocuğumu yetersiz beslenme, kötü şartlar ve sağlık desteğinin olmaması nedeniyle kaybettim'' dedi.

O ilaç yüzünden insanlar ölmeye başladı: Takviye gıda alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

HDP’LİLER KAMPI GEZİYOR

DEAŞ’lı kadın sakini olan Ümmü Erva’nın anlattıklarına göre son 1 yıl içinde bazı HDP yöneticilerinin kampa uğrayıp PKK-PYD militanlarının Kürt kökenli kadınlarla yaptığı görüşmelere katılmış. Ümmü Erva, HDP temsilcisi ile kampta yaşadıkları diyaloğu şu sözlerle anlattı: Buraya Kürtler için geldik diyen HDP’li şahsa birçok arkadaşımız tepki göstererek bugüne kadar neredeydiniz? Birçok kadın ve çocuk kötü şartlar nedeniyle öldü. Bazıları yapılan baskınlarla götürüldü ve halen hiç birinden haber alamadık. Hatta intihar edenler oldu. Ayrıca birlikte kaldığımız Türk kadın ve çocukların ne suçu var? Onlara da yardım etmelisiniz. Aksi hâlde çoğu ölecek dedik. Onun bize cevabı ise bunun siyasi bir durum olduğu yönünde.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading