Yandex Metrica
SON DAKİKA
DEAŞ'a finansman sağlayan Fransız şirket 'insanlığa karşı işlenen suça ortak olduğu' gerekçesiyle yargılanacak

DEAŞ'a finansman sağlayan Fransız şirket 'insanlığa karşı işlenen suça ortak olduğu' gerekçesiyle yargılanacak

İlk defa çok uluslu bir Fransız şirketi hakkında 'insanlığa karşı suça ortak olduğu' gerekçesiyle dava açıldı. Çimento şirketi Lafarge, terör örgütleri PKK ve DEAŞ'a finansman sağlamış, örgütün binlerce insanı öldürmesine zemin hazırlamıştı. 

Dünya

23.01.2024, 19:19

Terör örgütleri PKK ve DEAŞ'a finansman sağlayarak terör eylemlerine zemin hazırlayan Fransız çimento şirketi Lafarge'ın 8 üst düzey yöneticisi yargılanacak.

Çimento devi, Suriye'deki fabrikasının işler durumda olmasını sağlamak içi PKK ve DEAŞ başta olmak üzere diğer terör örgütlerine finansman sağlamıştı.

AB'den Rusya'ya seçim tepkisi: 'İş altındaki Ukrayna topraklarında yapılan seçimler... Haberi Görüntüle

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇA ORTAK OLDU

18 Mayıs'ta Paris'teki temyiz mahkemesi, Fransız çimento devi Lafarge hakkında Suriye'de süren iç savaşta DEAŞ'a ve PKK'ya finansman sağlayarak "insanlığa karşı suça ortak olduğu" iddiasıyla soruşturma açılmasını onayladı.

Son dakika: Refah'a askeri operasyon planını onayladı! Katil Netanyahu emri... Haberi Görüntüle

DEAŞ VE DİĞER ÖRGÜTLERE 13 MİLYON EURO ÖDEDİ

Artık İsviçreli yapı malzemeleri şirketi Holcim'in bir parçası olan Lafarge, 2013-2014'te Suriye'deki çimento fabrikasını çalışır durumda tutmak için DEAŞ ve PKK'ya yaklaşık 13 milyon euro ödemekle suçlanıyor.

Fransa'da 2017'de ortaya çıkan bu iddialar üzerine 2018'de Lafarge hakkında "teröre finansman sağlamak"tan ve "insanlığa karşı suça ortak olmak"tan soruşturma başlatılmıştı.

110 milyon dolarlık SİHA üssünden kovuldular: Orası artık HÜRKUŞ ve... Haberi Görüntüle

KASIM 2019'DA SORUŞTURMA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Temyiz mahkemesi, son aldığı kararda savcıların "Lafarge'ın iştirakleri üzerinden, eylemlerinin farkında olmasına rağmen DEAŞ'a milyonlarca euro para gönderdiği" iddiasının yeniden araştırılması için hukuki işlem başlatılmasını onayladı.

Kasım 2019'da görülen davadaysa mahkeme, şirket hakkındaki "insanlığa karşı suça ortak olduğu" suçlaması kapsamında açılan soruşturmayı düşürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading