Yandex Metrica
SON DAKİKA
Darbeci Hafter, Biden ile görüşmek için lobilerle anlaşmış

Darbeci Hafter, Biden ile görüşmek için lobilerle anlaşmış

Libya'nın darbeci generali Halife Hafter, ABD desteğinin peşinde. Darbeci generalin Biden yönetimiyle görüşmek için 3 lobi firmasıyla anlaştığı ortaya çıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:57

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in Washington mücadelesinin detayları ortaya çıktı. Linbyalı darbeci generalin Washington'a gidip Joe Biden yönetimi yetkilileriyle görüşmek için büyük çaba harcadığı hatta üç lobi firmasıyla anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

Hafter'in 3-4 Eylül'de Lanny J. Davis & Associates PLLC, Livingston Group LLC ve Holland & Knights firmalarıyla anlaşma yaptığı yabancı lobi kayıt sisteminde belirlendi.

Yapılan anlaşmalarda, Hafter'e Libya'da barış ve istikrarı destekleyen önemli bir kamusal figür olarak yer verilmesi dikkat çekti. Oysa Hafter bir savaş suçlusu. Libya'da birçok savaş suçu ile suçlanıyor. Uluslararası destekli Hafter'in kontrolündeki güçler 2019'da Trablus'ta bulunan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine yönelik operasyon başlatmıştı. Meşru hükümete yönelik saldırılar Türkiye'nin müdahalesi sayesinde önlenmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading