Yandex Metrica

Darbe şakşakçısı John Bolton'un Türkiye hazımsızlığı: NATO'yu feshedip yeniden kuralım

Darbe şakşakçısı John Bolton'un Türkiye hazımsızlığı: NATO'yu feshedip yeniden kuralım

Donald Trump'ın eski danışmanı John Bolton, İsveç basınına verdiği röportajda Türkiye'yi hedef aldı. Bolton, Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak için gerekirse NATO'yu feshedebileceklerini gündeme getirdi.

Dünya

27.03.2024, 01:03

Bilindiği üzere İslam düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yaktıktan sonra başta Türkiye olmak üzere İslam dünyası ayağa kalktı. NATO üyeliği için Ankara'nın kapısını aşındıran İsveç, kendini ateşe attı. Finlandiya ise NATO üyeliği için bir adım önde.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün yaptığı açıklamada ''Finlandiya tarafından olumlu açıklamalar geldi. Finlandiya'da olumlu gelişmeler yaşandı. İsveç'teki gibi provokasyonlar gerçekleşmedi. Biz NATO'nun genişlemesine karşı değiliz. Bizim İsveç ve Finlandiya ile kategorik endişelerimiz yok. Türkiye'nin endişeleri karşılanmalı. Sorunlu ülke ile daha az sorunlu ülke arasında ayrım yapmak adaletli olacak.'' dedi.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

''NATO'YU FESHEDİP YENİDEN KURABİLİRİZ''

Batı medyasında Türkiye hazımsızlığı devam ederken ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın danışmanı John Bolton, İsveç basınına röportaj verdi. Bolton'a ''NATO üyesi bir ülkenin dışlamanın mümkün olup olmadığı'' soruldu. Bolton, "Uluslararası hukuktaki rebus sic statibus maddesi hemen hemen her şeye izin verir. NATO'ya katılmak isteyip istemediklerini seçebilirler. Ya da NATO'yu feshedip yeniden kurabiliriz. Bunu çözmenin birçok yolu var," yanıtını verdi.

Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Suudi Arabistan'dan İran-İsrail gerilimine açıklama: Ciddi sonuçlara yol açabilir Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'I YATIŞTIRMAK İÇİN SEÇİMLERİ BEKLEMELİ''

Türkiye'nin S-400'leri neden aldığını da unutarak ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı durdurmaya çalıştığını belirtti. Bolton ayrıca, ABD'nin Patriot sisteminin satışına onay verdiğini ileri sürdü. F-16 süreci üzerine de konuşan Bolton, ''Erdoğan'ı yatıştırmamak için Mayıs'taki Türkiye seçimleri sonrasını beklemek gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

İSVEÇ  MEDYASI BOLTON'A SARILDI

Öte yandan İsveç merkezli Expressen gazetesi, ''Türkiye, Finlandiya'nın NATO başvurusunu onaylayabilir'' manşetini atarken Trump'ın eski danışmanı John Bolton'a bel bağladı. Haberde şu ifadelere yer verildi; ''Donald Trump'ın eski danışmanı John Bolton, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğine inanıyor ve ülkenin İsveç'e ve Finlandiya'nın NATO uygulamalarına yönelik tutumuna işaret ediyor. 'Aftonbladet 'Türkiye, Finlandiya'yı NATO'ya kabul etmeye hazır' başlığını tercih ederken bir başka İsveç gazetesi Dagens Nyheter Erdoğan'ın Finlandiya'ya yeşil ışık yakabileceğinin sinyalini verdiğini yazdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading