Yandex Metrica

Danimarka Afgan mültecileri sınır dışı ediyor!

Danimarka Afgan mültecileri sınır dışı ediyor!

Danimarka, Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi sonrası ülkeye gelen mültecileri sınır dışı etmeye hazırlanıyor. Kopenhag'taki İltica Komisyonu, Afgan mültecilerin artık ülkelerine gönderilebileceğini bildirdi.

Dünya

20.02.2024, 02:51

Danimarka, Taliban'dan kaçan Afgan mültecilerinin artık ülkelerine geri dönebileceğine hükmetti. Kopenhag'ta bulunan İltica Komisyonu, mültecileri geri gönderme kararı aldıklarını açıkladı. 

Komisyon, Afganistan'daki 'durumunu iyileşmesi' sebebiyle sınır dışı işlemlerinin devam edeceğini bildirdi. 

Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü tasarımcı hayatını kaybetti! Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü... Haberi Görüntüle

ÖNCE SINIR DIŞI YASAKLANMIŞTI

Danimarka, 2021 ağustos ayında Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası ülkedeki durumun "öngörülemez olduğunu belirterek" mültecilerin sınır dışı edilmesini yasaklamıştı. 

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

AFGANİSTAN'DA DURUM İYİ RAPORU

Diğer yandan İltica Komisyonu son açıklamasında, Avrupa Birliği İltica Ajansı veya Uluslararası Af Örgütü tarafından yayınlanan birkaç raporu referans göstererek, "Afganistan'daki genel güvenlik durumu, Taliban rejiminin iktidara gelmesinden bu yana iyileşmiştir, artık genel olarak herhangi bir iç silahlı çatışma yoktur ve herhangi bir kişi gerçekten istismara uğrama riski altında değildir" ifadelerine yer verdi. 

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

SURİYELİ MÜLTECİLER DE SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Danimarka yönetimi benzer bir kararı Suriyeliler için de almuştı. Ülkenin durumunun yeterince istikrarlı olduğuna değinilen açıklamada ikamet izinlerini yenilemeyen Suriyeliler sınır dışı edilmişti. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading