Yandex Metrica

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan AB için "güçsüz ve plansız" yorumu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan AB için "güçsüz ve plansız" yorumu

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın gazetecilere yaptığı açıklamalara yer verdi.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung'un haberine göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AB konusunda hayal kırıklığını paylaştı.

İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu mezar bulundu! İnsanlık bir kez daha utansın! Şifa Hastanesinde İsrail katliamı: Toplu... Haberi Görüntüle

AB GÜÇSÜZ VE PLANSIZ

Kalın, gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Neden hiçbir yerde ilerlemeler kaydedemediğimizi merak ediyorum. Bunun nedeni sadece Türkiye olamaz. AB, güçsüz ve plansız." sözleriyle AB'nin Türkiye ile ilişkileri şekillendirecek vizyondan yoksun olduğunu belirtti.

Aynı haberde İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi kapsamında yaptığı görüşmeleri olumlu değerlendirirken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşmeleriise öne çıkardığı belirtildi.

Kalın, Eylül'de yapılacak zirvenin beklenilmesi gerektiğini, fakat buradaki beklentilerinin de düşük olduğunu kaydetti.

Stratejik öngörü sahibi bir politikacı olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in görevine veda edeceğini ama onu kimin takip edeceğinin bilinmediğini ifade eden Kalın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine yönelik eleştirileri de reddetti.

istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an meselesi! istihbarat raporu basına sızdı! Saat verildi: İran'ın misilleme saldırısı an... Haberi Görüntüle

SURİYELİ MÜLTECİLERE DESTEK MİKTARI HAYAL KIRIKLIĞI

AB'nin önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye'nin ev sahipliğinde Suriyeli mültecileri desteklemesine dair her bir yıl için yalnızca bir milyar avro destek sağlamak istemesini hayal kırıklığı şeklinde değerlendiren Kalın, Suriye'de Türkiye'nin kontrolündeki koridorda yerlerinden edilmiş milyonlarca insan sayılmazsa 3,7 milyon Suriyeli mültecinin Türkiye'de yaşadığını, buna ek olarak Afganistan gibi ülkelerden de yüz binlerce sığınmacının bulunduğunu hatırlattı.

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

AB SÖZÜNDE DURMADI

Kalın, taleplerin yalnızca bütçelerle ve sayılarla alakalı olmadığını, aynı zamanda doğru siyasi katılımla da ilişkili olduğunu vurgularken, AB'nin 2016'daki birinci göç mutabakatında vadettiği yakınlaşmayı yerine getirmediğini kaydetti.

Kalın, bu durumun üst düzey görüşme formatlarını, eskimiş gümrük birliğinin yeniden müzakere edilmesini ve vize muafiyetini içerdiğine dikkati çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading