Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi ırkçı Geert Wilders'i kudurttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi ırkçı Geert Wilders'i kudurttu

Hollandalı Özgürlük Partisi başkanı Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlerin ülkeyi terk etmesini istedi. Seçimlerin ardından sosyal medyadan paylaşımda bulunan Geert Wilders, ''Tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye’ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle." dedi. Wilders'ın bu açıklamaları Hollanda basınında da geniş yer buldu ve tepki çekti. Hollanda'nın ikinci büyük partisi olan Demokratlar 66 Partisinin başkanı Sigrid Kaag'da Wilders'a tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 20:58

Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerden galibiyetle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hezimete uğratmasının yankıları devam ediyor.

Yurt dışında yapılan seçimlerde oyların büyük çoğunluğunu elde eden ve gurbetçilerin tam destek verdiği Erdoğan, Türkiye'de 5 yıl daha Cumhurbaşkanlığı görevini yürütecek.

Yapılan oylamalarda büyük bir üstünlük sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'da azınlıkları ve İslamı sık sık hedef alan aşırı sağcı lider Geert Wilders'i rahatsız etti.

Hollanda'da azınlıkları ve İslamı sık sık hedef alan aşırı sağcı lider Geert Wilders, Tayyip Erdoğan'a oy verenleri Hollanda'yı terk etmeye davet etti.

Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Haberi Görüntüle

IRKÇI WİLDERS NEFRET KUSTU: GÜLE GÜLE

Wilders paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

''Hollanda'da Erdoğan'a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye'ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle.''

Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir kubbe kurtarır Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir... Haberi Görüntüle

Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Haberi Görüntüle

BAŞBAKANLIK TEPKİ GÖSTERDİ

Hollanda'nın ikinci büyük partisi olan Demokratlar 66 Partisinin başkanı Sigrid Kaag, ırkçı paylaşımından dolayı Wilders'a tepki gösterdi. Sigrid Kaag, ''Artık Geert Wilders ile konuşmuyorum. Sosyal medyadaki ifadelerinde çizgiyi aştığını düşünüyorum. Wilders'ın radikalleştiğini düşünüyorum. Çok ileri gidiyor, bu artık siyaset değil. Bence bu onun iş modeli haline geldi'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading