Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizini çözdü Zelenski müjdeyi verdi: 20 milyon ton ihraç edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizini çözdü Zelenski müjdeyi verdi: 20 milyon ton ihraç edilecek

Ukrayna savaşıyla birlikte başlayan tahıl krizinde düğüm Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sayesinde dün İstanbul'da çözüldü. Tarihi imza sonrası sosyal medyadan mesaj paylaşan Ukrayna lideri Zelenski, ''Anlaşma sayesinde geçen yıl toplanan 20 milyon ton tahıl ihraç edilecek. Ukrayna'da satılabilecek yaklaşık 10 milyar dolarlık tahıl var.'' ifadelerini kullandı.

Dünya

04.04.2024, 13:53

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin anlaşma dün İstanbul'da imzalandı. Tarihi törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaşma sayesinde fiyatların dizginleneceğini ifade etti.

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'IN ISRARLI YAKLAŞIMI SAYESİNDE OLDU''

BM Genel Sekreteri Guterres ise anlaşma için "Erdoğan'ın ısrarlı yaklaşımı sayesinde oldu" dedi. İmzaların atılmasının ardından ABD ve Rusya'dan Erdoğan'a teşekkür mesajları geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, anlaşma sonrası geçen yılki tahıl mahsulünün 20 milyon tonunun ihraç edileceğini duyurdu.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi"nin imzalanmasına ilişkin çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e minnettar olduğunu belirtti.

Zelenski, İstanbul'da bugün imzalanan anlaşmaya ilişkin Facebook hesabından görüntülü mesaj paylaşırken bu anlaşmanın Ukrayna limanları üzerindeki blokenin kaldırılmasını sağladığını vurguladı.

Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Haberi Görüntüle

İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak' İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin... Haberi Görüntüle

20 MİLYON TON TAHIL İHRAÇ EDİLECEK

Zelenski, anlaşma sayesinde geçen yıl toplanan 20 milyon ton tahıl ihraç edileceğini, bu sene şimdiden toplanmaya başlanan hasadın da icra edileceğini kaydederek, şöyle devam etti: "Bu vesileyle Rusya’nın kışkırttığı gıda krizini azaltma şansımız var. Ayrıca bize yardım eden ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesinde siyasi kaosa yol açabilecek kıtlığı önleme şansımız var. Ayrıca bu yılki hasadı satma şansımız olacak. Şu anda elimizde yaklaşık 10 milyar dolar değerinde tahıl var. Bu da Ukrayna’nın bu savaşta hayatta kalabileceğinin bir başka kanıtıdır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading