Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal Ulusal Stadyumu'nun açılışını gerçekleştirecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal Ulusal Stadyumu'nun açılışını gerçekleştirecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika kıtasına ziyaretlerine devam ediyor. Erdoğan'ın, yaptığı bu ziyaretler Türk iş insanlarına cesaret ve yeni iş imkânları kazandırdı. Bu yıl, Afrika Uluslar kupasında şampiyon olan Senegal'in dünya standartlarına sahip stadyumunu bir Türk firması başkent Dakar'da inşa etti. 50 bin kişilik olimpik stadın resmi açılışını yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall birlikte yapacak.

Dünya

23.01.2024, 18:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Biz buraya doğal kaynaklarınız altın, elmas veya petrolünüz için gelmiyoruz. Biz birlikte kalkınmayı esas alıyoruz" söylemi Afrika'nın her ülkesinde karşılık buldu.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN AFRİKA'DAKİ VARLIĞI BATI'NIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Sabah'ın aktardığı habere göre, kıtada, stratejik üstünlük kazanan Çin'e karşı, Türkiye'nin varlığı Batı dünyasının da ilgi ve dikkatini çekti. Afrika'da ise Türk Şirketleri için "Çin kadar ucuz Avrupalı kadar kaliteli "değerlendirmesi yapılmaya başlandı.

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

STADYUM 17 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE BİTİRİLDİ

Afrika Kupasında Mısır'ı yenerek şampiyon olan Senegal'a gurur veren uluslar arası standarta sahip 50 bin kişi kapasiteli Senegal Ulusal Stadyumu,Türk firması Summa İnşaat tarafından pandemi şartlarına rağmen 17 ay gibi kısa sürede bitirildi.

Savaşın kazananı ABD! Ukrayna'ya hava savunma sistemi satışına onay Savaşın kazananı ABD! Ukrayna'ya hava savunma sistemi satışına onay Haberi Görüntüle

TEMELİ 2020 YILI ŞUBAT AYINDA YAPILMIŞTI

Temelinin 2020 yılı Şubat ayında yapılmasının ardından Mart ayında dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle 6 ay çalışma yapılamayan stadyumun her türlü lojistik, tedarik zorluklarına karşın 17 ay gibi kısa bir sürede inşa edilmesi uluslararası müteahhitlik literatürüne girmesi gereken örnek bir başarı hikayesi olarak nitelendiriliyor.

O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına Doğu Türkistan boykotu O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına... Haberi Görüntüle

ÇOK KAPSAMLI VE BAŞARILI BİR PROJE

Şantiyede yüzde yetmişi Senegalli yüzde otuzu Türk olmak üzere 2500 kişi istihdam edildiği projenin tamamı için 1.450 konteyner sevkiyatı, 3 kargo uçağı nakliyesi ile gerçekleştirildi. Tüm Mimarlık ve Mühendislik disiplinlerinin Türk firmalar liderliğinde gerçekleştiği inşaatta 155 yerel firma haricinde 349 Türk tedarikçi ve 8 uluslar arası firma ile çalışıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Filistin'in BM'ye tam üyeliğine ne diyecekler? Haberi Görüntüle

KOMPLEKSTE 244 KİŞİLİK BASIN KONFERANS SALONU BULUNUYOR

Stadyum Kompleksinde 4,5 hektar üzerinde kurulu 8 kulvarlı 400 metrelik atletizm pisti, iki adet antrenman sahası, 2000 kişilik bir tribün de inşa edildi.13,5 hektarlık bir alan üzerine kurulan Stadyum kompleksi içinde 67 bin 800 metrekarelik kısmı üzerinde 20 bin metrekare kapalı bölüm yer alıyor.

Maç öncesi ve sonrası konferanslar için 244 kişilik basın konferans salonuna da yer verilen stadyumda, antrenörler ve gazeteciler için simultane tercüme sistemi, tam donanımlı 4 TV stüdyosu ile 293 kişilik bir toplu basın odası da hizmet verecek.

Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Haberi Görüntüle

2002 YILINDA TÜRKİYE'NİN ALTIN GOLÜ

Türkiye'nin, Dünya kupasında Senegal'le unutulmayacak bir anısı bulunuyor.2002 yılında yapılan Dünya Kupası'nda Türkiye Senegal'ı altın golle yenerek yarı finale yükselmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading