Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi Yunan basınında: Erdoğan'ın 21'inci yüzyılı
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya basınının bir numaralı gündemi olmaya devam ederken Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, dikkat çeken bir habere imza attı. “Erdoğan'ın 21'inci yüzyılı” başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Kathimerini, “2028'e kadar ufku açık. İçeride elleri rahat. Şimdi büyük pazarlığın zamanı. Lozan Antlaşması'nın 100. yılında Erdoğan'ın vereceği mesajlar merakla bekleniyor.'' yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıktı.
Dünya genelinde Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin nabzını yakından takip eden birçok yayın kuruluşu ve gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turdaki seçim başarısını, canlı yayınlarla izleyicilere ve manşetten okurlarına duyurdu.
Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısında bir kez daha hezimete uğrarken Türkiye'deki seçimler dünya medyasında yankılanmaya devam ediyor.
Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferine geniş yer ayırdı.
''ERDOĞAN'IN 21. YÜZYILI''
“Erdoğan'ın 21'inci yüzyılı” başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Kathimerini, şu ifadelere yer verdi;
“2028'e kadar ufku açık. İçeride elleri rahat. Şimdi büyük pazarlığın zamanı. Lozan Antlaşması'nın 100. yılında Erdoğan'ın vereceği mesajlar merakla bekleniyor.''
''SULTAN GERİ GELDİ''
Seçimlerden önce Kemal Kılıçdaroğlu lehine haberler yapan ve Erdoğan'ı hedef alan Batı medyası hayal kırıklığına uğradı. Yunan Kontra Gazetesi ise Erdoğan için 'Sultan Geri Geldi. Güçlü ve Tehlikeli.' yorumunu yaptı.
''ERDOĞAN GÜÇLÜ VE TEHLİKELİ''
Söz konusu haberde şunlar kaydedildi; ''Düşeceğini yazan Amerika ve Avrupa medyasını mahcup eden Erdoğan, güçlü ve tehlikeli biçimde geri döndü. Milliyetçi müttefikleriyle Mavi Vatan Doktrinine sarılacak ve egemenlik haklarımızı zorlamaya devam edecek.''