Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Lviv ziyareti dünya gündeminde: Barış Erdoğan'a bağlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Lviv ziyareti dünya gündeminde: Barış Erdoğan'a bağlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Lviv'deki üçlü zirvesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Kritik zirveyle ilgili birçok başlık atılırken barışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olduğu şeklinde haberlere imza atıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Şubat'tan beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bugün ilk kez Ukrayna'ya gitti ve Zelenski ile yüz yüze görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'le arasında üçlü zirve başlayacak. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutuerres de Zelenski ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği 20 Ağustos'ta İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkezini ziyaret edecek.

Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres arasında gerçekleşecek tarihi görüşme, dünyada birinci gündem maddesi. Uluslararası haber ajansları zirveye dair gelişmeleri "acil" koduyla duyuruyor.

Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir mi? Dünyada kaç milyon köpek var? Köpekler insanlar olmadan hayatta kalabilir... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULARI ELE ALACAKLAR?

ABD'nin Washington Post gazetesi, üçlü zirveyi "Ukrayna, Türkiye ve BM liderleri Perşembe günü Lviv'de bir araya gelecek" başlığıyla okuyuucularına duyurdu. Liderlerin tahıl krizi anlaşması ve savaşın sona erdirilemesine dair birçok konuyu masaya yatıracak.

Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Haberi Görüntüle

BARIŞ İÇİN BİR ŞANS

Al Jazeera'den Teresa Bo, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında Lviv'de gerçekleşecek üçlü görüşmenin barış için bir şans sunduğunu söyledi. 

Türkiye'nin İsrail'e kısıtlama hamlesi dünyada manşet! Siyonistler Türkiye'ye yaptırım istiyor Türkiye'nin İsrail'e kısıtlama hamlesi dünyada manşet! Siyonistler Türkiye'ye yaptırım istiyor Haberi Görüntüle

"BARIŞ ERDOĞAN'A BAĞLI"

Tartışılacak ilk konunun, dünyanın diğer bölgelerine yapılan tahıl ihracatı olduğunu aktaran Bo, "Üzerinde durulacak ikinci konu ise Mart ayında Rus kuvvetlerinin ele geçirerek üs kurduğu nükleer santral Zaporizhzhia'da neler olduğu" açıklamasında bulundu. Bo, "Uluslararası toplum, uzmanların savaşı kontrol etmek için bölgeyi ziyaret etmesine izin verilmesini umuyor" dedi. Bo, üçüncü konunun, Ukrayna'daki anlaşmazlığa siyasi bir çözüm bulma olasılığının Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın varlığına bağlı olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN SAYESİNDE ÇOK ŞEY BAŞARILDI"

FRANCE 24'ün dış haberler bölümünün baş editörü Rob Parsons, tarihi görüşmeyle ilgili olarak belirli konularda ilerleme, özellikle de Odesa'dan Boğaz üzerinden Akdeniz'e tahıl ihracatıyla ilgili olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahseden Parsons, şu ifadeleri kullandı: Odesa üzerinden tahıl ihracatında bir vardiya sağlamak için nüfuzunu kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları sayesinde şimdiden çok şey başarıldı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading