Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da böyle yankılandı: Türk liderin yeni şahinleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'da böyle yankılandı: Türk liderin yeni şahinleri

Yeni kabine toplantısının ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunanistan basınında geniş yer aldı. Yunan NewsBomb, yeni atamaları mercek altına alırken ''Erdoğan'ın yeni şahinleri'' başlığını kullanmayı tercih etti.

Dünya

23.01.2024, 21:00

Yeni kabine Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında ilk defa toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda birçok konu masaya yatırıldı.

Erdoğan, hükümetleri döneminde Türkiye'nin etki alanının ulaştığı yerlerin de ortaya çıktığının altını çizerek, şunları kaydetti;

"Siyaset gibi diplomasiyi de eski dar kalıp okuyanların Türk dış politikasıyla ilgili iddialarının temelsiz olduğu anlaşılmıştır. Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğuna 780 bin kilometrekareden çok daha geniş bir ülke olduğuna bir kez daha şahitlik ettik. Siyasi görüş fark etmeksizin 85 milyonun tamamının bundan onur ve gurur duymasını temenni ediyoruz." 

Dünya bu vahşeti seyretti! Bu sayı değil can: İsrail 13... Haberi Görüntüle

Başı ABD çekiyor: Aylardır katliam yapan İsrail'e silah yağmış! Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE, COĞRAFİ SINIRLARINDAN DAHA BÜYÜK''

Seçimleri en başından bu yana yakından takip eden Yunanistan medyası, Erdoğan'ın sözlerini manşetlerine çıkardı. Pek çok televizyon ilk kabinedeki açıklamalara geniş yer verdi. 

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini 'Erdoğan: Türkiye sınırlarından büyüktür' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu gazete 'Bugünkü kabine toplantısının ardından konuşan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin coğrafi sınırlarından daha büyük olduğunu savundu' dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı: Gazze'deki soykırım tüm dünyayı tehdit ediyor Haberi Görüntüle

Gazze'nin kralı: Sinvar! Siyonist medya itiraf etti: O sığınakta bile... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN DURUŞUNU DEĞİŞTİRMİŞE BENZEMİYOR''

Aynı haberde Erdoğan'ın açıklamalarına da geniş yer verildi. 'Recep Tayyip Erdoğan duruşunu değiştirmişe benzemiyor: Türkiye 780.000 km2'den büyük' başlığını atan Skai 'Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mesajlar herhangi bir tutum değişikliğine işaret ediyor gibi görünmüyor' yorumunda bulundu.

Yunan Ethnos 'Erdoğan yine sınırlarını aşan bir Türkiye'den bahsetmekten geri kalmadı' dedi. İeidiseis 'Dış politika açısından Erdoğan, Türkiye'nin kendi yönetimleri sırasındaki etki alanının boyutunun da ortaya çıktığını vurguladı' dedi.

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo'dan Gazze çağrısı: 'İnsanlığımız buna bağlı' Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN'IN YENİ ŞAHİNLERİ''

Yunan NewsBomb ise yeni atamaları mercek altına alırken ''Erdoğan'ın yeni şahinleri'' başlığını kullanmayı tercih etti. Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi;

''Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pazartesi günü Genelkurmay Başkanı ile Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı da dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey pozisyona yeni atamalar duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Erdoğan, güvenlik ve dış politika başdanışmanı olarak Akif Kakatai Kılıç'ı atadı. Geçici Genelkurmay Başkanlığı görevine Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı (TSK) Başkanı Musa Avsever'i atadı.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading