Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında: 'İsveç dışarıda kaldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında: 'İsveç dışarıda kaldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili açıklaması dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Uluslararası basın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini Türkiye'nin Finlandiya'nın üyeliğini onaylayacağı şeklinde yorumlarken İsveç gazetesi Aftonblate ise 'İsveç dışarıda kaldı' yorumunu yaptı.

Dünya

23.01.2024, 20:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili yaptığı açıklama dünya basınında gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Verdiğimiz sözü yerine getireceğiz' şeklindeki açıklamasını 'son dakika' koduyla yayımlayan İsveç gazetesi 'İsveç dışarıda kaldı' ifadesini kullandı. 

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Haberi Görüntüle

'VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grup Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorduğu 'Haftaya Finlandiya'nın NATO üyeliği meselesi çözülür mü? Bu konu Meclise gelir mi?' şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

Süreç neyse o süreci işleteceğiz. İnşallah, hayırlısı. Biz üstümüze düşen görevi yapacağız, verdiğimiz sözü tutacağız. Cuma günü gelsin, Sayın Cumhurbaşkanı'yla görüşüp verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz.

Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Haberi Görüntüle

'İSVEÇ DIŞARIDA KALDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Finlandiya'ya onay verileceği şeklinde yorumlanırken uluslararası haber ajansları bu sözleri 'Son Dakika' kodu ile servis etti.

İsveç merkezli Aftonbladet gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini 'İsveç dışarıda kaldı' şeklinde yorumladı. Haberde üyelik için iki ülkenin birlikte başvurduğu ancak Finlandiya'nın gerekli onayı almaya yakın olduğu belirtildi.

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İSVEÇ'İN ÜYELİĞİNİ AYRI DEĞERLENDİRECEK'

İngiliz Daily Mail gazetesi bu gelişmeyi 'Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylamaya hazır - Ancak İsveç'in üyeliğini ayrı değerlendirecek' başlığı ile okurlarına sundu. Haberde iki ülkenin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ittifaka üye olmak için beraber başvurduğu hatırlatıldı. Üyelik için Türkiye'nin onayını bekleyen iki ülkeden sadece Finlandiya'nın gerekli onayı alacağını yazan gazete İsveç için net bir takvim vermedi.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI BASIN AYNI BAŞLIĞI KULLANDI: TÜRKİYE FİNLANDİYA'NIN ÜYELİĞİNİ ONAYLAYACAK

'Finlandiya NATO'ya İsveç'ten Önce Katılabilir' diyen Foreign Policy, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un bu durumu dün yaptığı açıklama ile kabullendiğinin altı çizildi.

Katar merkezli Al Jazeera 'Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini İsveç'ten bağımsız olarak onaylamayı planlıyor' dedi.

Haberde söz konusu onayın seçimlerden önce verilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Türk mevkidaşı Tayyip Erdoğan ile ülkesinin NATO'ya katılım hedefini görüşmek üzere Cuma günü Türkiye'yi ziyaret edecek.

Rusya merkezli Tass ise 'Ankara, İsveç'in muhtıra kapsamındaki taahhütlerini henüz yerine getirmediği için NATO'ya katılmaya henüz hazır olmadığını ileri sürüyor' dedi. Rus haber ajansı Ankara'nın Finlandiya'ya NATO onayını Nisan ortasına kadar verebileceğini yazdı. 

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı 'Türkiye, 14 Mayıs'taki Seçimler Öncesinde Finlandiya'nın NATO Hedefini Onaylayabilir' başlığını kullandı.

Al Arabiya 'Kaynaklar, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğini Mayıs seçimleri öncesinde onaylamayı planladığını söylüyor' dedi.

Arab News ise haberinde 'Finlandiya Cumhurbaşkanı, Türk mevkidaşı Erdoğan ile ülkesinin NATO'ya katılım hedefini görüşmek üzere Cuma günü Türkiye'yi ziyaret edecek' ifadesine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading