Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO resti sonrası İsveç panikledi: Korku senaryosu gerçek olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO resti sonrası İsveç panikledi: Korku senaryosu gerçek olacak

Kur'an-ı Kerim'in yakılması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğinin tehlikeye girdiğini açıklamıştı. NATO resti sonrası etekleri tutuşan İsveç'te Başbakanı Ulf Kristersson, diyaloğa geri dönülmesi gerektiğini ifade etti. Svt nyheter gazetesi ise "İsveç'in korku senaryosu gerçeğe dönüşebilir" ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:21

Geçtiğimiz günlerde İsveç'in başkenti Stockholm'de Danimarkalı aşırı sağcı İslam düşmanı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Skandal eylemin ardından Türkiye başta olmak üzere birçok ülke ve İslam dünyasından peş peşe tepi gelmişti.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: NATO'YU UNUTUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısı sonrası şu ifadeleri kullanmıştı; "Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya başvuru konusunda artık bizden herhangi bir hayırhahlık beklemeyeceği açıktır. Terör örgütlerinde caddelerinizde, sokaklarınızda cirit attıracaksınız ondan sonra bizden NATO'ya girmesi için destek bekleyeceksiniz. Yok böyle bir şey." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO resti sonrası İsveç'i panikletti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'in NATO'ya katılmasının ne kadar ciddi olduğunu bazılarının anlamadığını ve provokatörlerin İsveç'in üyeliğini engellemeye çalıştığını söyledi.

Doğu Asya'da gerilim yeniden tırmandı! Çin savaş uçakları Tayvan semalarında Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE İLE DİYALOĞA GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ''

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra İsveç'in en ciddi güvenlik sorununu yaşadığını belirten Kristersson, "İsveç'in NATO'ya katılmasının ne kadar ciddi olduğunu bazıları anlamıyor. Provokatörler, İsveç'in üyeliğini engellemeye çalışıyor. Türkiye ile tekrar işleyen bir diyaloğa dönmek istiyoruz. Türkiye, kendi kararlarını kendi verir, buna saygı duymak zorundayız, bu süreci sakinleştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Netanyahu ABD'yi tehdit etmişti: İsrail heyetinin ziyareti iptal edildi Haberi Görüntüle

''İSVEÇ'İN KORKU SENARYOSU GERÇEĞE DÖNÜŞEBİLİR''

İslam'a karşı yapılan saygısızlığa aşırı sğcı Paludan'a ses çıkarmayan İsveç'in NATO üyeliği tehlikeye girerken ülke basını skandal olaya geniş yer ayırdı. Svt nyheter gazetesi, "İsveç'in korku senaryosu gerçeğe dönüşebilir" ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs'tan yola çıkmıştı: Gazze’ye açılan deniz koridorunu kullanan ilk... Haberi Görüntüle

''KUZEY AVRUPA'DA NATO ÜYESİ OLMAYAN TEK ÜLKE''

Söz konusu haberde Avrupa haritası yayınlanırken "Finlandiya NATO savunma ittifakına ilk girmeyi seçerse, İsveç'in korku senaryosu gerçek olacak." denildi. Finlandiya'nın da NATO'ya girmesi halinde İsveç, "Kuzey Avrupa'da NATO üyesi olmayan tek ülke olacak" ifadelleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading