Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çin’e Pelosi'den mesaj! Gülerek yanıtladı: "Kimin umrunda?"

Çin’e Pelosi'den mesaj! Gülerek yanıtladı: "Kimin umrunda?"

Çin-ABD-Tayvan üçgeninde gerilim üst düzeyde. Peş peşe gelen açıklamalar tansiyonu daha da yükseltiyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Tayvan ziyaretinin ardından Çin’in düzenlediği askeri tatbikatlar hakkında açıklama yaptı. Pelosi, “Çin'de gördüğümüz şey, Tayvan’a yönelik baskıların normalleştirilmeye çalışıldığı. Bunun olmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara Çin ise daha fazla tehditvari açıklamalar ile karşılık veriyor. Tayvan ise ABD’nin desteğiyle geri adım atmıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:39

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından gerilim sürüyor.Pelosi, Çin tarafından büyük bir tepkiyle karşılanan Tayvan ziyaretinin ardından bugün düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Son dakika... İşgalci İsrail'den Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilere saldırı: Çok... Haberi Görüntüle

ÇİN’İN BASKILARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Pelosi yaptığı konuşmada, “Oraya Tayvan'ı övmek için gittik. Çin'in Tayvan'ı izole edemeyeceğini söylemek ve dostluğumuzu göstermek için Tayvan'a gittik" dedi.
Pelosi ayrıca, Çin’in Tayvan çevresinde düzenlediği askeri tatbikatlara atıfta bulunarak, “Çin'de gördüğümüz şey, Tayvan’a yönelik baskıların normalleştirilmeye çalışıldığı. Bunun olmasına izin veremeyiz" dedi.

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

ÇİN^’İN YAPTIRIM SORUNA GÜLEREK YANIT VERDİ

Öte yandan Pelosi basın toplantısında, Çin'in kendisine ve ailesine yaptırım uyguladığını açıklaması hakkındaki bir soruya gülerek, "Kimin umurunda? Bu benim için tesadüfi, hiçbir ilgisi yok" şeklinde cevap verdi.

Çin bugün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından başlattığı askeri tatbikatları sonlandırdıklarını duyurmuştu.

Tıp dünyası şokta! Elon Musk'ın beyin çipleri işe yaradı! Neuralink... Haberi Görüntüle

ÇİN’İN TATBİKATLARI KIŞKIRTICI

Çin’in Tayvan çevresinde düzenlediği tatbikatlar bazı ülkeler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. ABD, Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Çin'in, Pelosi'nin ziyaretine tepkisinin "açıkça kışkırtıcı" olduğunu ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading