Yandex Metrica

Çin uçak parçası vermeyi reddetti! Rusya Türkiye ve Hindistan pazarına yönelecek

Çin uçak parçası vermeyi reddetti! Rusya Türkiye ve Hindistan pazarına yönelecek

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 15. gününde devam ederken başta Rusya'ya destek veren Çin'de yaptırım uygulamaya karar verdi. Havacılık otoritesinden bir yetkili Çin'in Rus havayollarına uçak parçaları tedarik etmeyi reddettiğini bildirdi. Çin'in talebini reddetmesinin ardından Rusya, Türkiye ve Hindistan'dan parça tedariki için görüşeceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:06

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 15. günüğnde devam ederken yaptırımlarla dize getirilmeye çalışılan Rusya'ya bir darbe de Çin'den geldi. Havacılık otoritesinden bir yetkili, Çin'in Rus havayollarına uçak parçaları tedarik etmeyi reddettiğini bildirdi.

Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Biden tatilini yarıda kesti: İran'ın İsrail'e saldırısı için son saatler Haberi Görüntüle

'RUS SİVİL UÇUŞLARININ GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA'

Eoronews'in aktardığı habere göre, Ukrayna işgalinin ardından uygulamaya konulan Batı yaptırımları kapsamında Boeing ve Airbus da Rusya'ya yönelik parça tedarikini durdurmuştu.

Rusya Dışişleri Dakanlığı hafta içinde yaptığı açıklamada, Rus sivil uçuşlarının güvenliğinin tehdit altında olduğu uyarısında bulunmuştu.

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

PARÇA TEDARİKİ İÇİN HİNDİSTAN VE TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜLECEK

Sivil uçakların uçuşa elverişliliğini sağlamaktan sorumlu Rus sivil havacılık kurumu Rosaviatsia yetkilisi Valery Kudinov, yaptığı açıklamada, Çin'in talebini reddetmesinin ardından parça tedariki ile ilgili Türkiye ve Hindistan ile irtibata geçeceklerini söyledi.

Kudinov, Rus şirketlerin çoğu yurtdışında tescilli uçaklarını ABD ve AB'nin havacılık sektörüne uyguladığı yaptırımlarının ardından Rusya'ya kaydettirdiğini ve bazı firmaların da ellerindeki uçakları leasing şirketlerine iade etmelerinin beklediğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading