Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çin Tayvan'ın işgaline hazırlanıyor: CIA direktörü tarih verdi

Çin Tayvan'ın işgaline hazırlanıyor: CIA direktörü tarih verdi

CIA Direktörü Burns, önümüzdeki 6 ayın Ukrayna Savaşı için çok kritik olduğunu söyledi. Çin'in ABD için en büyük jeopolitik risk olduğuna dikkat çeken Burns, Çin Devlet Başkanı Şi'nin orduya 2027'ye kadar Tayvan'ı işgal için hazırlık talimatı verdiğini söyledi.

Dünya

15.02.2024, 18:01

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) bir numaralı ismi William J. Burns, Tayvan-Çin gerilimi ve Ukrayna Savaşı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Önümüzdeki 6 ayın Ukrayna Savaşı açısından çok önemli olacağına dikkat çekti ve Çin'in Tayvan'ı işgali için tarih verdi.

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi... Haberi Görüntüle

'ÖNÜMÜZDEKİ 6 AY ÇOK KRİTİK'

CIA direktörü Burns, Georgetown Üniversitesi'nde düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, Ukrayna Savaşı için önümüzdeki 6 ayın çok kritik olduğunu söyledi. 

Burns, Ukrayna Savaşı'na olan ilgi zayıfladığı için siyasi yorgunluktan fırsat bularak orduyu güççlendireceğini ve büyük kazanımlar elde edebileceğini söyledi ve 'Önümüzdeki 6 ayın önemi büyük' dedi.

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

'PUTİN'İN TEK AMACI ZAFER KAZANMAK'

Bir başka senaryodan daha söz eden Burns, Rusya'nın Ukrayna'da aldığı toprakları elinden kaybedebileceğini, Putin'in barış müzakereleriyle ilgilenmediğini, tek amacının zafer kazanmak olduğunu söyledi.

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

'ÇİN ABD İÇİN EN BÜYÜK JEOPOLİTİK RİSK'

Burns Ukrayna Savaşı'nın yanı sıra Çin ile Tayvan arasındaki gerilime de değindi ve Çin'in Tayvan'ı işgal edeceğini söyledi ve işgal için tarih verdi. Çin'in ABD için en büyük jeopolitik risk olduğuna dikkat çeken Burns, ABD'nin Çin ile rekabetinin benzeri olmadığını söyledi ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Rusya'nın zayıf askeri performansından rahatsız olduğuna dikkat çekti. 

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

Şİ ORDUYA TALİMAT VERDİ: TARİH 2027'

CIA direktörü, ayrıca, Çin'in Tayvan'ın işgal edilmesi için plan yaptığını söyledi ve Şi'nin orduya 2027'ye kadar Tayvan'ı işgal için hazırlık talimatı verdiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading