Yandex Metrica

Sitede Ara

Çin, karbon salınımında başı çekiyor!

Çin, karbon salınımında başı çekiyor!

53 ülkeden 167 şehrin emisyon verilerinin karşılaştırıldığı bir makalede karbon salımının yüzde 52'sinden sorumlu 25 şehrin 23'ünün Çin'de olduğu belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Frontiers in Sustainable Cities adlı bilimsel dergide yayınlanan makalede, dünya genelinde 53 ülkeden 167 şehrin emisyon verileri karşılaştırıldı ve sera gazının salınımı ile ilgili önemli bir makale yayınlandı. Söz konusu makalede, karbon salımının yüzde 52'sinden sorumlu 25 şehrin 23'ünün Çin'de olduğu belirtildi.

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

KARBON SALINIMINDA LİDER OLAN 25 ŞEHRİN 23'Ü ÇİN'DE

Karşılaştırma sonuçlarına göre salımının yüzde 52'sinden sorumlu 25 şehrin 23'ü Çin'de bulunurken, listede kendisine yer bulan diğer şehirler Moskova ve Tokyo oldu.

Kişi başına düşen emisyon miktarları karşılaştırıldığında ise gelişmiş ülkelerdeki şehirler gelişmekte olan ülkelerdeki şehirlerden daha üst sıralarda yer aldı.

Hamas o anları yayımladı: Ortadoğu'da İsrail'in itibarı yerle bir oldu! İşgalci ordu mensubu keşkin nişancı atışıyla vuruldu Hamas o anları yayımladı: Ortadoğu'da İsrail'in itibarı yerle bir oldu!... Haberi Görüntüle

ŞEHİR MERKEZLERİ KÜRESEL ISINMADA BÜYÜK ROL OYNUYOR

Makalenin yazarlarından, Sun Yat-sen Üniversitesi'nden Çevre Bilimci Shaoqing Chen, bulguların şehir merkezlerinin küresel ısınmada nasıl bir rol oynadığını ve yine emisyonları azaltmadaki önemini ortaya koyduğunu kaydetti.

Şehirleri karşılaştırmakta kullanılan verilerin bazılarının 2005 yılına kadar gittiğini ifade eden Chen ve makalenin diğer yazarları bu durumun tutarlılık sorunu nedeniyle karşılaştırma yapmayı zorlaştırdığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading