Yandex Metrica

Çin kabus dolu günlerine geri döndü! Ölümler başladı: Milli marşı sansürlediler

Çin kabus dolu günlerine geri döndü! Ölümler başladı: Milli marşı sansürlediler

Koronavirüs salgını dünya genelinde unutulmuş gibi görünse de koronavirüsün ilk başladığı yer olan Çin, kabus dolu günlerine geri döndü. Haftalardır karantinada olan Şangay kentinde 3 ölümün görülmesiyle birlikte Çin’in sosyal medya platformu Weibo Çin milli marşının dizelerini sansürledi.

Dünya

20.02.2024, 05:07

Koronavirüsün ilk başladığı yer olan Çin'de kabus dolu günler geri döndü. Milyonlarca kişinin haftalardır karantinada olduğu Şangay kentinde koronavirüs kaynaklı ölümler yaşanmaya başlarken Çin’in sosyal medya platformu Weibo Çin milli marşının dizlerini sansürledi.

İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu Haberi Görüntüle

'MİLLİ MARŞ SANSÜRLENDİ'

Çin milli marşının ilk dizeleri, 'Ayağa kalkın! Şayet köle olmayı reddediyorsanız!” diye başlıyor. Ancak Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da bu sözleri aratan kullanıcılar tuhaf bir durumla karşılaştı ve bu sözlerin yazılı olduğu paylaşımları göremedi.

Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için hayatlarını tehlikeye atıyor Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için... Haberi Görüntüle

HALKTAN GELEN TEPKİLER ÜZERİNE ORTAYA ÇIKTI

Bu Sansür durumu Şangay’da devam eden Karantina uygulamalarına karşı halktan gelen tepki üzerine ortaya çıktı.
Weibo kullanıcıları bu kelimelerin sansürlenmesinin pazar akşamı başladığını yazdılar. Öncesinde bu dizelerin paylaşımda olduğu ve çok sayıda kişi tarafından paylaşıldığı görülüyordu.

“Milli marşımız bile sansürlendi. Sırada ne var? Çin’in ismini de mi değiştireceksiniz?” Bu ve benzeri tepkiler sansürden sonra #Şangay etiketiyle paylaşıldı. Bazı kullanıcılar ise sansürden kaçınmak için milli marşın dizlerini “Ayağa kalkın! Şayet üşüyen ve aç kalan kölelerseniz!” şeklinde değiştirdi.

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

ŞANGHAYLILAR İÇİN SIKI ÖNLEMLER DEVAM EDECEK

Çin, Şanghay'da pandemi önlemleri kapsamında Mart ayı sonunda alınan karantina kararının ardından, Koronavirüs nedeniyle üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şanghay'ın sağlık komisyonu tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin 89 ile 91 yaşları arasında ve aşısız oldukları belirtildi.
Sağlık yetkilileri, 60 yaş üstü vatandaşların sadece yüzde 38'inin tam aşılı olduğunu açıkladı.

Şehirde toplu testler yapılmaya devam edecek. Bu da çok sayıda Şanghaylı için sıkı önlemlerin devam edeceği anlamına geliyor.

ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün özellikleri ChatGPT rakip geliyor: Meta'dan yapay zeka adımı: İşte LIama 3'ün... Haberi Görüntüle

HALK UYGULAMALARA TEPKİLİ VE ÖFKELİ

Şehirde 3 haftadır devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle insanlar öfkeli. Milyonlarca kişi evlerinden dışarı çıkamazken, testleri pozitif çıkan kişiler ise karantina merkezlerine götürülüyor.

Son haftalarda çok sayıda kişi sosyal medyada, kısıtlamalar ve evlerindeki gıda ürünlerinin yetersizliğinden şikayet ediyor.

Günde 20 bin vakanın tespit edildiği kentte karantina için yeterli alan bulmak zorlaşıyor.

Yetkililer fuar alanları ve okulları karantina merkezlerine çevirerek ihtiyacı karşılamaya çalışırken kent sakinleri bu boyuttaki önlemlerin gerekliliğini sorguluyor.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, öfkeli şehir sakinlerinin gıda kıtlığı ve yetersiz tıbbi malzeme ile ilgili şikayetleri görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading