Yandex Metrica

Çin ile Rusya ABD karşısında birleşiyor! 3. Dünya Savaşı'nın ayak sesleri mi?

Çin ile Rusya ABD karşısında birleşiyor! 3. Dünya Savaşı'nın ayak sesleri mi?

Doğu bloğunda giderek yakınlaşan Çin ve Rusya yeni bir hamlede bulundu. Çin Savunma Bakanlığı, Vostok Tatbikatı kapsamında Rusya'ya asker göndereceğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:41

Çin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin birliklerinin Hindistan, Belarus, Moğolistan, Tacikistan ve diğer ülkelerinde dahil olduğu Vostok ortak askeri tatbikatları için Rusya'ya gideceği bildirildi. 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ORTAK TATBİKATA GİDİYOR 

Ortak tatbikat planının 'mevcut uluslararası ve bölgesel durumla' alakalı olmadığına dikkat çekildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, tatbikatlara katılımın Rusya ile devam eden ikili iş birliği anlaşmasının bir parçası olduğuna dikkat çekildi. 

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

İŞBİRLİĞİNİ DERİNLEŞTİRMEK VE TEHDİTLERE CEVAP VERME AMACI GÜDÜYORUZ

Çin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Amaç, katılımcı ülkelerin orduları ile pratik ve dostane iş birliğini derinleştirmek, katılan tarafların arasındaki stratejik iş birliği seviyesini artırmak ve çeşitli güvenlik tehditlerine yanıt verme yeteneğini güçlendirmektir.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

ABD RUSYA VE ÇİN'İN ORTAK DÜŞMANI 

Geçtiğimiz ay Moskova yönetimi, 30 Ağustos'tan 5 Eylül'e kadar Vostok Tatbikatları düzenlemeyi planladığını ve buna Rusya dışındaki ülkelerinde katılacağını duyurmuştu. 

Diğer yandan ABD'nin hem Çin hem Rusya ile geriliminin artması iki ülkeyi birbirine yakınlaştırmıştı. 

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

'KISSINGER'IN KABUSU' GERÇEK Mİ OLACAK?

Rusya ile Çin arasında yaşanan bu yakınlaşma, ABD'li eski bakan Henrt Kissinger'in öngörüsünü akıllara getirdi. ABD'nin 56. Dışişleri Bakanı Kissinger, yıllar önce en büyük korkusunun ABD'nin hem Rusya hemde Çin ile aynı anda savaş girmek olduğunu söylemişti. 

Kissinger bu durumun 3. Dünya Savaşı'na sebep olabileceğini belirtirken Kissinger'ın bu korkusu literatüre 'Kissinger'ın Kabusu' olarak girmişti.

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Haberi Görüntüle

RUSYA İLE ÇİN ARASINDA 'SINIRSIZ ORTAKLIK'  

Öte yandan bu ihtimalin gerçek olmaya çok yakın olduğu uzmanlar tarafından tartışılıyor. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan kısa bir süre önce Moskova ve Pekin yönetimi 'sınırsız ortaklık' ilan etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading