Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çin'e açık tehdit: Nükleer silah dahil tüm askeri güçle karşılık verilecek

Çin'e açık tehdit: Nükleer silah dahil tüm askeri güçle karşılık verilecek

Japonya ve ABD'nin savunma ve dışişleri bakanları Çin'e karşı önlemleri konuşmak üzere bir araya geldi. ABD Savunma Bakanı Austin, Çin'in her türlü saldırısına nükleer silah dahil tüm askeri güç ile karşılık verileceğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 20:18

ABD ve Japonya'dan Çin'e açık tehdit geldi. ABD ve Japon bakanlar bir araya gelerek Çin'in olası tehditleri hakkında toplantı yaptı.

ABD ve Japonya'nın dışişleri ve savunma bakanları, Çin'e karşı pozisyon almak üzere yeni adımları konuşmak için toplandı. Washinton'da Güvenlik İstişare Komitesi Toplantısı'nda bir araya gelen dört bakan, Çin'e karşı "genişletilmiş caydırıcılık" konusunu ele aldı ve ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İşkenceye bayıldım! Sağlık çalışanından ölüm çağrısı! ABD'li hemşire ateşkes afişlerini... Haberi Görüntüle

ASKERİ SİSTEMLERLE DONATILACAK

ABD Savunma Bakanı Lljod Austin, ABD'nin Okinawa'daki 12. Topçu Alayı'nın yeniden organize edileceğini ve 12. Deniz Piyadeleri Kıyı Alayı'na dönüştürüleceğini söyledi. Austin, tarihi bir kararla ABD'nin Japonya'daki askeri konuşlanmasını optimize edeceklerine dikkat çekti. Austin, dönüştürme işleminin 2025'e kadar süreceğini söyleedi ve 12. Deniz Piyadeleri Kıyı Alayı'nın, ABD ordusunun yeni kuvvet konsepti çerçevesinde oluşturulacağını, ileri teknoloji istihbarat, gözlem, keşif ve uzun menzilli gemi savar sistemleri ile donatılacağını söyledi.

Güney Kıbrıs'tan yola çıkmıştı: Gazze’ye açılan deniz koridorunu kullanan ilk... Haberi Görüntüle

'JAPONYA VE ABD ORTAK ENDİŞELER TAŞIYOR'

Austin, Çin'in ABD için zorlu bir sınav olduğuna dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı: 

Japonya ve ABD, Çin'in istikrarı bozan eylemleri konusunda ortak endişeler taşıyor. ABD'nin Japonya'yı nükleer de dahil olmak üzere tüm yeteneklerle savunma kararlılığını yeniden teyit etmek ve karşılıklı güvenlik anlaşmasının beşinci maddesinin Senkaku Adaları için geçerli olduğunun altını çizmek istiyorum.

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı... Haberi Görüntüle

TAYVAN İŞGAL EDİLECEK Mİ?

ABD Savunma Bakanı Austin, ayrıca, Çin'in Tayvan'ı işgal edip eetmeyeceği konusunda konuştu ve Çin ile iletişim kanallarını açık tutmaya çalıştıklarını söyledi. Çin'in tayvan çevresinde deniz ve hava hareketliliği artırarak yeni bir normal oluşturmaya çalıştığını söyleyen Austin, yakın zamanda Tayvan'ın işgal edilmeyeceğine işaret etti. 

Önümüzdeki haftalarda Çin'i ziyaret edeceğinive Pekin ile yanlış anlaşılmaları engellemek için iletişim kanallarının açık tutulması için konuşacaklarını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise şu şekilde konuştu:

Bugün, Ortak Müttefik Komuta ve Kontrol Merkezi, istihbarat, gözetleme ve keşif, tesislerin ortak kullanımı, ikili tatbikatlar dahil olmak üzere koordinasyonumuzu derinleştirmenin yollarını ele aldık.

Rusya'nın başkenti Moskova'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

BLINKEN: UKRAYNA SAVAŞI STATÜKOYU ETKİLEDİ

Blinken; Kuzey Kore, Çin ve Rusya'nın pasifik bölgesinde statükoyu değiştirmeyi hedeflediğine dikkat çekerken Ukrayna Savaşı'nın statükoyu etkilediğini belirtti.

Japonya Dışişleri Bakkanı Hayaşi Yoşima ise şu şekilde açıklama yaptı: 

Japonya ve ABD, Çin'in Doğu Çin Denizi'ndeki statükoyu değiştirme girişimlerine ve Japonya'nın Senkaku Adaları'ndaki uzun yıllara dayanan hakimiyetini baltalamaya çalışan davranışlarına karşı çıkmaya devam edecek.

Hapisten çıktı, ülkenin başına geçti, Fransa'yı kovmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

'EŞİ BENZERİ OLMAYAN STRATEJİK BİR SINAMA'

Çin'in Japonya için eşi benzeri olmayan stratejik bir sınama olduğuna dikkat çeken Yoşima, Pekin'in kendi menfaatlerine hizmet edecek uluslararası bir düzen kurma çabasından endişelendiklerini söyledi. 

Yoşima, Çin'in Tayvan'ı işgaline karşı olduklarını söyledi ve ayrıca, ABD'nin Okinawa'daki askeri varlığını yeniden organizez etme kararından memnun olduklarını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading