Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çin Devlet Başkanı Şi'den Tayvan'a 'barışçı yollarla birleşme' çağrısı

Çin Devlet Başkanı Şi'den Tayvan'a 'barışçı yollarla birleşme' çağrısı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin savaş uçaklarının geçtiğimiz hafta hava savunma sahasına girmesi sonucu askeri gerilimin ortaya çıktığı Tayvan'a "barışçı yollarla yeniden birleşme" yönünde çağrı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 18:06

AA'nın Çin haber ajansı Xinhua'ya dayandırdığı haberine göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Cumhuriyeti'nin kuruluşunun önünü açan 1911 devriminin 110. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Büyük Halk Meclisindeki toplantıya katıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

ÇİN'İN ZAYIF DÜŞTÜĞÜNÜ VE KARGAŞA İÇİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Burada konuşan Şi Cinping, Tayvan ile yaşanan sorunun Çin'in hem zayıf hem de kargaşa içinde olduğu bir süreç yüzünden yaşandığının, ulusal uyanışın gerçekleşmesiyle beraber bu sorunun da çözüleceğini dile getirdi. Şi, sözlerine "Bu sonuç, Çin tarihinin genel eğilimince belirlenecektir fakat daha önemlisi Çin halkının ortak iradesidir." ifadelerini kullanarak devam etti.

Şi, barışçı koşullarda gerçekleşecek bir uyanışın Tayvan dahil tüm Çin ulusunun menfaatine olacağına dikkat çekerek "Tayvan Boğazı'nın her iki yakasındaki vatanseverler, tarihin doğru tarafında konumlanmalı ve Çin'in topyekun birleşmesini, Çin ulusunun topyekun uyanışını sağlamak için el ele vermelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Tayvan sorununun bütünüyle Çin'in iç meselesi olduğunu ve asla bir dış müdahaleye konu edilemeyeceğini belirten Şi, "Ülkemizin topyekun birleşmesi gerçekleştirilebilir ve gerçekleştirilecektir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading