Yandex Metrica

Çin'den NATO'ya tepki: elimiz kolumuz bağlı oturmayız

Çin'den NATO'ya tepki: elimiz kolumuz bağlı oturmayız

Çin, dün yapılan NATO liderler zirvesindeki "Çin tehdidi" vurgusundan rahatsız. NATO liderlerinin abarttığını belirten Pekin, "biz barışçılız" dedi.

Dünya

23.01.2024, 17:34

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği (AB) Misyonu tarafından Reuters haber ajansına yapılan açıklamada, dünkü NATO zirvesinde yapılan "Çin tehdidi" vurgusunun abartı olduğu belirtildi.

NATO liderler zirvesinin "Çin'in barışçıl gelişimini soğuk savaş mantığıyla manipüle etmeyi" amaçladığına dikkat çekilen açıklamada, "Barışçıl olmayı önemsiyoruz. Hiçkimseye sistematik bir tehdit oluşturmuyoruz. Ancak bize karşı sistematik bir engelleme olursa elimiz kolumuz bağlı oturmayız" ifadeleri kullanıldı.

NATO liderler zirvesi ve önceki gün yapılan G7 ülkeleri zirvesinde, sık sık Çin'in "sistematik bir tehdit" oluşturduğu vurgusu yapılmıştı.

Çin'de yaşanan insan hakları ihlallerine sık sık değinen liderler, Pekin yönetiminden Hong Kong'daki özerk yönetim yapısına zarar vermemesini ve yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının kaynağı hakkında daha ciddi araştırmalar yapmasını talep etmişti.

Çin'in Londra Büyükelçiliği tarafından konuya ilişkin yapılan cevabi açıklamada ise Hong Kong ve Taywan gibi meselelere yapılan vurguların "ABD'nin kötü niyetini" ortaya koyduğu değerlendirmesi yapılmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading