Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çin'den korkutan koronavirüs açıklaması! Kabus geri mi dönüyor?

Çin'den korkutan koronavirüs açıklaması! Kabus geri mi dönüyor?

Koronavirüs hayatımıza gireli neredeyse iki buçuk yıl oldu. Dünya genelinde birçok önlem alınıyor. Aşılama kampanyaları salgının hızını kesse de insanlık hala diken üzerinde yaşamaya devam ediyor. Çin'den gelen son haberler ise salgının ilk zamanlarını hatırlatan bir korku dalgasına sebep oldu...

Dünya

23.01.2024, 18:13

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 5 milyonu geçti. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı dünya genelinde 5 milyon 16 bin 880'e ulaştı. İlk kez Çin'de Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19, 200'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Salgının ilk ortaya çıktığı Çin, alınan sert karantina önlemleri ve sonrasında başlayan aşılama kampanyasıyla vaka ve ölümleri kontrol altına alan ilk ülkeydi.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

DİSNEYLAND PARKI KARANTİNAYA ALINDI

Çin'in Şanghay kentindeki Disneyland parkı önceki gün ziyaret eden bir kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi üzerine dün gece karantinaya alındı. Tema parkının yanı sıra otel ve rezidans bölümleri de bulunan işletme, dün gece ani bir kararla karantina altına alındı. İçerdeki tüm ziyaretçilere PCR testi uygulandı.

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

ÇİN'DE YURT İÇİ KAYNAKLI 59 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Kent yönetimi hafta sonunda parkı ziyaret eden 33 bin 863 kişinin testinin negatif çıktığını açıkladı. Ziyaretçilerden ayrıca gelecek iki hafta boyunca aralıklı testler yaptırmaları ve sağlık durumlarını bildirmeleri istendi. Parkın bugün de kapalı kalacağı belirtildi. Çin'de son günlerde Delta varyantı taşıyan Kovid-19 vakalarının sebep olduğu yurt içi kaynaklı yayılma endişe yaratıyor. Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saatte Çin ana karasında yurt içi kaynaklı 59 yeni vaka tespit edildiğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading