Yandex Metrica

Çin'den kızdıracak açıklama! Dünyaya felaket getirecek

Çin'den kızdıracak açıklama! Dünyaya felaket getirecek

Çin’den Rusya yaptırımlarına sert tepki geldi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD’yi eleştirerek, “Sonunda kendilerine ve diğerlerine zarar verecek, tüm dünyaya felaket getirecektir” dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:27

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pekin’in ev sahipliğinde yarın çevrim içi yapılacak BRICS Liderler Zirvesi öncesinde Batı’nın Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlarını, ülkelerin adını anmadan eleştirdi.

Şi, hegemonya arayışının ve bloklar arası cepheleşmenin barış ve güvenlik sağlamadığını belirtti. Şi, “Ukrayna krizi, dünyadaki herkes için yeni bir uyanma çağrısı. Bu (kriz), bize güç konumunda olmaya duyulan kör inancın, güvenliğini diğerlerinin güvenliği pahasına sağlamaya çalışmanın güvenlik ikileminden başka sonucu olmayacağını hatırlatıyor” dedi.

“TÜM DÜNYAYA FELAKET GETİRECEK”

Büyük, gelişmiş ülkelerin ekonomi politikalarında sorumlu hareket etmesi, izledikleri politikaların olumsuz etkilerinin ve gelişmekte olan ülkelere getirdiği ağır yükün farkında olması gerektiğine işaret eden Şi, şöyle devam etti:

“Yaptırımların iki ucu sivri kılıç olduğu ve bumerang etkisiyle uygulayanlara zarar verdiği çok defa kanıtlanmıştır. Uluslararası maliye ve para sistemlerindeki hakimiyetini, küresel ekonomiyi siyasileştirmeye, kendileri için kaldıraç ve silah olarak kullanmaya çalışanlar, sonunda kendilerine ve diğerlerine zarar verecek, tüm dünyaya felaket getirecektir.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading