Yandex Metrica

Çin'den ABD'ye 'Tayvan' tehdidi: Ziyaret ederseniz vururuz!

Çin'den ABD'ye 'Tayvan' tehdidi: Ziyaret ederseniz vururuz!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin, Tayvan'a olası ziyaretine yönelik, bu ülke hakkında egemenlik iddia eden Çin'den büyük bir tehdit geldi. Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Ziyaret gerçekleşirse Çin ordusu boş durmayacak dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:11

Çin ile ABD arasındaki Tayvan gerilimi büyük bir restleşmeye vardı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Tayvan'a ziyaret planına ilişkin Çin'den çok sert bir ültimatom geldi.

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

"BOŞ DURMAYACAĞIZ"

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Tan Kıfey, üzerinde egemenlik iddiasında bulunkları Tayvan'I Pelosi'nin ziyaret etmesi durumunda buna askeri karşılık verebileceklerini söyledi. Tan Kıfey, Çin tarafının Pelosi'nin Ada'yı ziyaretine karşı olduğunu birçok kez dile getirdiğini, ABD'den Tayvan'ın bağımsızlığı desteklemeyeceğine ilişkin taahhüdüne uymasını beklediklerini belirtti.
Çin ordusunun herhangi dış müdahale ve Tayvan'ın bağımsızlığına yönelik plan karşısında ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumaya kararlı olduğunu vurgulayan Sözcü Tan, "Pelosi Tayvan'ı ziyaret ederse, Çin ordusu boş durmayacak" tehdidinde bulundu.

Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi... Dolandırıcılıkta son nokta Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi...... Haberi Görüntüle

"TEHDİT" İDDİASINI DOĞRULADI

Tan, olası ziyaretin "tek Çin" ilkesini ve Çin-ABD diplomatik ilişkilerinin temelini oluşturan Üç Ortak Bildiri'nin maddelerini ciddi bir biçimde ihlal edeceğini, iki ülke arasındaki ilişkilere hasar vereceğini ve Tayvan Boğazı'nda gerilimi daha da artıracağını dile getirdi. Tan'ın açıklamaları, Çinli yetkililerin Washington ile özel görüşmelerde, Pelosi'nin ziyareti halinde "olası askeri karşılığı" da gündeme taşıdıklarına yönelik haberleri de bir anlamda doğrulamış oldu. Söz konusu iddiayı İngiliz Financial Times (FT) gazetesi sütunlarına taşımıştı.

Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e dikkat edin Cihat Yaycı'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: İran yazılanı oynadı, İdlib'e... Haberi Görüntüle

"UÇAK ENGELLENEBİLİR" ENDİŞESİ

FT'nin haberinde Beyaz Saray'ın, olası riskleri nedeniyle ziyarete karşı olduğu, ABD ordusunun Çin savaş uçaklarının Pelosi'nin uçağına müdahale ederek Ada'ya inmesini engellemeye çalışabileceğine yönelik endişe taşıdığı bilgisine yer verilmişti. Sözcü Cao da, düzenlediği basın toplantısında dair soru üzerine, "Her türlü olasılığa hazırlıklıyız. Eğer ABD ziyarette ısrarcı olursa, güçlü ve kararlı karşı tedbirler alacağız" ifadelerini kullanmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading