Yandex Metrica

Çin'den 3 yıl sonra gelen karar: Ülkeye girişlerde karantina kaldırılıyor

Çin'den 3 yıl sonra gelen karar: Ülkeye girişlerde karantina kaldırılıyor

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, üç yılın ardından Kovid önlemlerini gevşetme kararı aldı. Ülkeye giriş çıkışlarda karantina kararı kaldırılırken günde binlerce kişi hayatını kaybediyor.

Dünya

23.01.2024, 20:13

Sıfır Kovid politikası ile ülke çapında çok sıkı önlemler uygulayan Çin, üç yılın ardından önlemleri gevşetmeye başladı. 

Çin, önlemeleri gevşetme kararı alırken Kovid, "A sınıfı bulaşıcı hastalıklar" arasından çıkararak "B sınıfı hastalıklar" kategorisine alındı. Bu kapsamda ülkeye girişlerde karantinanın kaldırılmasına karar verildi. 

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

BİR GÜNDE BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Çin Kovid önlemlerini gevşetme kararı alırken Kovid vakalarında ise iddi bir artış yaşanıyor. Günlük vaka sayılarını yayımlamaktan vazgeçen Çin'de bir günde binlerce kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor. 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in uyguladığı Sıfır Kovid politikası, insanların hayatını kıstıladığı ve ülke ekonomisine zarar verdiği için yoğun eleştiri almıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading