Yandex Metrica

Çin'de 'Sıfır Kovid' protestoları alevlendi: Halk Komünist rejime karşı ayaklandı

Çin'de 'Sıfır Kovid' protestoları alevlendi: Halk Komünist rejime karşı ayaklandı

Çin'de rejimin "Sıfır Kovid" uygulamasına karşı isyan büyüyor. Ellerinde beyaz kağıtlar taşıyan vatandaşlar ilk kez Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Çin Komünist Partisi'ni doğrudan hedef alan sloganlar attı.

Dünya

23.01.2024, 20:07

Çin'de "Sıfır Kovid" uygulamasına yönelik protestolar alevlendi. Çin Komünist Partisi rejimine karşı protestolar katılan vatandaşlar ellerinde beyaz kağıtlar taşıyor. Pekin ve Şangay başta olmak üzere rejim karşıtı protestolar yükselirken Şangay'da ilk kez  Şi Cinping ile Çin Komünist Partisi'ni doğrudan hedefleyen göstericiler "Komünist Parti istifa! Şi Cinping istifa!" sloganları attı.

Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem başladı Apple batıyor Huawei rekor kırıyor! Akıllı telefon piyasasında yeni dönem... Haberi Görüntüle

BEYAZ KAĞIDIN ANLAMI NE?

Çin'den gelen görüntüler göstericilerin ellerinde boş beyaz kâğıtlar taşıdığını gösteriyor. Sosyal medyada da bildirildiğine göre beyaz kağıtlar, Çinlilerin yıllardır dile getiremedikleri baskı ve zulmü temsil ediyor.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

BBC MUHABİRİNDEN SALDIRI İDDİASI

BBC'nin iddiasına göre Çin polisi Şangay protestosunda muhabire saldırdı ve gözaltına aldı.  BBC muhabiri Ed Lawrence, Çin'in katı Kovid kısıtlamalkarına karşı düzenlenen bir protestoda gözaltına alındıktan sonra dayak yediğini söyledi.

BBC Lawrence'ın gözaltına alınması ile ilgili Çin tarafından indndırıvı bir açıklama yapılmadığını söyledi ve şu ifadelere yer verdi: 

"Çinli yetkililerden, daha sonra onu serbest bırakan yetkililerin, kalabalıktan Kovid kapması ihtimaline karşı kendi iyiliği için tutukladıklarını iddia etmeleri dışında, resmi bir açıklama veya özür almadık.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

ZORUNLU KARANTİNA URUMÇİ'DE FELAKETLE SONUÇLANDI

Çin, "Sıfır Kovid" politikası kapsamında milyonlarca kişiye zorunlu tecrit ve zorunlu Kovid testi uyguluyor. Son olarak Urumçi'de rejimin 100 günder fazla bir karantinaya zorlanan Uygur Türklerinin yaşadığı apartman kompleksinde büyük bir yangın çıkmış ve binada kilitli olan 44 kişiyanarak hayatını kaybetmişti.

Çin'in karantina zorbalığının sebep olduğu vahşetin ardından protestolar yeniden alevlendi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading