Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çin Avrupa'da illegal karakollar açıyor: Gizli operasyonların yürütüldüğü 102 nokta tespit edildi

Çin Avrupa'da illegal karakollar açıyor: Gizli operasyonların yürütüldüğü 102 nokta tespit edildi

Çin'in Avrupa'da 102 noktada illegal karakollar açtığı iddia ediliyor. Çin'in gizli operasyonlar yürüttüğü illegal karakollarda yurtdışındaki vatandaşlarını takip ettiği iddia edilirken Çinli yetkililer ise söz konusu iddiaları yalanladı.

Dünya

10.02.2024, 10:08

Çin'in Avrupa'da yüzden fazla noktada illegal karakollar açtığı iddia edildi. Madrid merkezli insan hakları savunucusu Sageguard Defenders ise Çin'in Eylül'de açıklanan 54 karakola ek 48 polis karakolu daha oolduğuna dair kanıtlar olduğunu söyledi. 

İsrail esir takasıyla serbest bıraktığı Filistinlileri yeniden gözaltına alıyor Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR ÇİN'E DÖNMEYE ZORLANIYOR

Çin'in illegal karakollarının "Devriye ve İkna" adı altında İtalya, Hırvatistan, Sırbistan ve Romanya dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yer aldığı iddia ediliyor.

Bir Çin vatandaşının Paris banliyösündeki görevliler tarafından Çin’e dönmeye zorlandığı belirtildi. Biri Sırbistan'da, diğeri İspanya'da Avrupa'dan zorla geri gönderilen iki Çinlinin ülkelerine girişte tutuklanarak ortadan kaybolduğu iddia ediliyor.

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

ÇİN İLLEGAL KARAKOLLARI REDDETTİ

Çin'in illegal karakollar ile yurtdışındaki vatandaşlarını takip ettiği iddia edilirken Çin gurbetçilere yurtdışındaki ihtiyaçları konusunda yardım ettiğini öne sürdü. Çin Dışişleri Bakanlığı, kasımda CNN'e verilen demeçte "kendi toprakları dışında ilan edilmemiş polis kuvvetlerini" inkar etmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

İlgili tarafların gerginlik yaratmak için abartmayı bırakmasını umuyoruz. Bunun Çin'i karalamak için bahane olarak kullanılması kabul edilemez.

Prens William ile yasak aşk yaşadığı iddia edilmişti! Rose Hanburg... Haberi Görüntüle

135 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Raporlarda ise ilk 21 illegal karakolda 135 kişinin bulunduğu belirtiliyor. 

Son dakika... Uluslararası Adalet Divanı'ından Gazze kararı: Gecikmeden uygulanmalı Haberi Görüntüle

O ÜLKELER DE İNKAR ETTİ

Çin ile stratejiki ilişkileri olan Sırbistan ve İtalya'da yetkililer iddialara cevap vermezken Macar yetkililer ise Çin’in yurt dışı polis merkezlerinin Çin vatandaşlarına yardım sağlamak için çalıştığını ileri sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading