Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çin, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden memnun

Çin, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden memnun

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD ve NATO kuvvetlerinin Afganistan'dan çekilmesinden memnuniyet duyduklarını söylerken, Taliban'a çağrı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vang Yi, bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ABD ve NATO kuvvetlerinin Afganistan’dan tamamen çekilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Vang, açıklamasında, “ABD ve NATO Afganistan’dan tamamen çekilmesi, Afgan halkına yeni bir şans sunuyor. Afgan halkı, ülkenin kaderini eline almak için yeni bir şansa sahip oldu” dedi.

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

TALİBAN’A “TERÖR GRUPLARINDAN UZAK DURUN” ÇAĞRISI

Çinli Bakan, ayrıca, ABD’nin çekilmesinin ardından bölgede yeniden etkisini gösteren Taliban’ı terörist gruplarla tüm bağlantılarını kesmeye çağırdı.

Öte yandan Vang, bölgede 20 yıllık askeri müdahalede bulunan ABD’nin, barışı sağlayamadığı için Afganistan’daki rolünü derinlemesine düşünmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İsrail gece boyunca Gazze'ye ölüm yağdırdı Ramazan'ı kana buladı Haberi Görüntüle

TALİBAN: ÇİN İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ

Taliban Hareketi Sözcüsü Suheyl Şahin ise önceki gün Çin’de yayın yapan China Morning Post gazetesine verdiği röportajda, “Çin, Afganistan’a yatırım yaparsa memnuniyetle karşılarız” demişti.

Şahin, Pekin ile ilişkilerinin iyi olduğuna dikkat çektiği röportajda, “Çin’e birçok kez gittik ve iyi ilişkilerimiz var. Çin, Afganistan’ın inşası ve gelişimi için memnuniyetle karşıladığımız dost bir ülkedir” ifadelerini kullanmıştı.

Afganistan hükümeti ise Çin’in Kuşak-Yol Projesi’nin Afganistan ayağı için 62 milyar dolarlık bir yatırım yapılması konusunda uzlaşı sağlandığını bildirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading