Yandex Metrica

Çin, ABD istihbaratını solladı! Füze gizlice dünyanın çevresinde gezdi

Çin, ABD istihbaratını solladı! Füze gizlice dünyanın çevresinde gezdi

Çin, geçtiğimiz Ağustos ayında sessizce nükleer kapasiteli bir hipersonik füzeyi test etti ve hedefine doğru ilerlerken hızlanmadan önce dünyayı dolaşarak, ABD istihbaratını sollayan, ileri bir uzay kabiliyeti sergiledi.

Dünya

23.01.2024, 18:08

Çin’in uzay programı kapsamında, gizlice yeni bir nükleer kapasiteli hipersonik füze denemesi yaptığı öğrenildi. Financial Times gazetesinin "testi bilen" beş kişiye dayandırdığı habere göre Çin yönetimi, geçtimiz ağustos ayında nükleer başlık taşıyabilen bir füzenin test edildiğini, konuya ilişkin bilgisi olan kaynaklardan doğruladı.

Aynı habere göre, testi bilen beş kişi, Çin ordusunun, hedefine doğru ilerlemeden evvel düşük yörüngeli uzayda, uçan hipersonik kayma aracı taşıyan bir roket fırlattığını söyledi.

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

ABD İSTİHBARATINDA ŞAŞKINLIK YARATTI

Çin'in gizlice gerçekleştirdiği testin ortaya çıkmasının, son zamanlarda küresel istihbarat sıkıntısı çeken ABD’ye hem şok yaşattığı hem de Çin'in hipersonik silahlar konusunda kaydettiği ilerlemenin ABD yetkililerinin fark ettiğinden çok daha ileri olduğunu kanıtladığı belirtildi. Long March adı verilen Çin yapımı roketle fırlatılan nükleer kapasiteye sahip hipersonik füzenin hedefine ulaşmadan önce yakın yörüngede Dünya’nın çevresini dolaştığı belirtilerek, Pekin’in uzay programında eriştiği gelişmenin ABD istihbaratında şaşkınlık yarattığını dikkat çekildi.

Hipersonik füzenin sesten 5 kat fazla hıza sahip olduğu ve ağustos ayında gizli bir program kapsamında öğrenildi. İddiaya göre, fırlatıldığı hedefi 32 kilometreyle şaşsa da, Çin’in bu yeni füze teknolojisinde ABD’nin sandığından daha ileri bir aşamaya atladığını gösterdiği düşünülüyor.

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

SEKİZ ÜLKE DAHA

Hipersonik füze teknolojisi konusunda başta ABD, Çin ve Rusya olmak üzere en az sekiz ülkenin çalışmalar yaptığı belirtiliyor. Düşük yörüngede yol alması nedeniyle Hipersonik füzeler, hızı ve manevra kabiliyetleri sayesinde hem izlenmesi hem de engellenmesi zor nitelikte.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading