Yandex Metrica

Sitede Ara

Çin, 6 aydır hapis tuttuğu Demokrat Aktivist'i serbest bıraktı

Çin, 6 aydır hapis tuttuğu Demokrat Aktivist'i serbest bıraktı

Çin'de, demokrasi yanlılarının sembol ismi haline gelen Aktivist Agnes Chow, hapishanede geçirdiğini 6 ayın ardından serbest bırakıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde yasa dışı toplanmaktan hapis cezasına çarptırılan demokrasi yanlısı aktivist Agnes Chow serbest bırakıldı.

Yerel basına göre, 21 Haziran 2019'daki hükümet karşıtı protestoda 15 saat süren polis merkezi kuşatmasında yasa dışı toplanma suçundan 2 Aralık'ta hakkında 10 ay hapis cezası verilen Chow tahliye edildi.

Suçluların Çin'e iadesi tasarısına karşı düzenlenen gösterilerin öne çıkan isimlerinden 24 yaşındaki Chow, protesto sonrası Çinli demokrasi yanlıların sembol ismi olmuştu. 

Hakkında dava açılmasının ardından BBC'ye bir röportaj veren Chow, "Yorgun olmadığımı sanıyordum ama vücudum aksini söylüyor" demişti. 

Tahliyesinin ardından Chow'u yüksek güvenlikli cezaevi olan "Tai Lam Kadınlar Merkezi"nden çıkışında destekçileri karşıladı.

Chow, gün içinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, destekçilerine teşekkür etti ve bundan sonra iyice dinlenip eski sağlığına kavuşacağını belirtti.

Bu arada, Aralık'ta 10 ay hapis cezasına çarptırılan genç kadının neden erken tahliye edildiğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Chow, Haziran 2020'de kendisini lağveden ve muhalif grupların önemli liderlerinin daha önce üyesi bulunduğu "Demosisto" adlı grubun eski üst düzey liderlerindendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading