Yandex Metrica

Çin 2035'e hazırlanıyor! Üçüncüsü de tamam

Çin 2035'e hazırlanıyor! Üçüncüsü de tamam

Çin, üçüncü uçak gemisini suya indirdi. Fucien, Çin'in hem tasarım hem de üretim olarak yerli ilk uçak gemisi.

Dünya

13.03.2024, 03:21

15 yıllık bir plan açıklayarak,  yeni nesil teknolojilerin küresel standartlarını oluşturmayı hedefleyen Çin'den savunmada yeni bir hamle geldi. Çin Devlet televizyonu CCTV, ülkenin güney eyaletlerinden Fucien'in adı verilen bir uçak gemisinin suya indirildiğini duyurdu. 

Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı aldı Karabağ Azerbaycan'ındır! Bölge temizlendi: Rus ordusu da bölgeden çekilme kararı... Haberi Görüntüle

HEM TASARIM HEM ÜRETİMDE İLK YERLİ UÇAK GEMİSİ

Liaoning ve Şandong'un ardından Çin donanmasına katılan üçüncü uçak gemisi olan Fucien, tasarım ve üretimdeki yerlilik açısından ilk örnek olma özelliği taşıyor.

Şanghay şehrindeki Jiangnan Tersanesi'nden çıkarılan ve suya indirilen Fucien, "Tip 003" sınıfı 80 bin tonluk savaş gemisi. Gemi Elektromanyetik Uçak Kalkış Sistemi (EMALS) adı verilen, ileri teknoloji bir fırlatma sistemine sahip. 

Çin, Çin Standartları 2035 adını verdiği 15 yıllık planı ile yeni nesil teknolojilerin küresel standartlarını oluşturmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Haberi Görüntüle

İLK UÇAK GEMİSİ 2012'DE İNMİŞTİ

Kuzeydoğu eyaleti Liaoning'in adını taşıyan Çin'in ilk uçak gemisi, 2012 yılında hizmete girmişti. Gemi, Çin'in 1998 yılında Ukrayna'dan aldığı Varyag uçak gemisinin iskeleti üzerine inşa edilmişti.

Çin'in ikinci uçak gemisi olan ve Kuzeydoğudaki bir başka eyaletin adını taşıyan Şandong ise 2017'de hizmete girmişti.

2035 yılına kadar en az 6 uçak gemisi filosu oluşturmayı planlayan Çin, halihazırda gemi sayısı bakımından dünyanın en büyük donanmasına sahip. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading