Yandex Metrica

Charlie Hebdo Türkiye'deki depremlerle dalga geçti: 'Her zamanki gibi iğrençsin'

Charlie Hebdo Türkiye'deki depremlerle dalga geçti: 'Her zamanki gibi iğrençsin'

Türkiye Kahramanmaraş merkezli ve çevredeki 10 ili de yıkıcı şekilde etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo, büyük bir alçaklığa imza attı. Charlie Hebdo'da yayımlanan karikatürde, 'Türkiye'de deprem. Tank yollamaya bile gerek yok' ifadeleri kullanıldı. Charlie Hebdo'ya tepki gösteren sanatçı Abrar Sabbah ise 'Öyle değil, böyle çizecektiniz' diyerek kendi çizimini paylaştı.

Dünya

23.01.2024, 20:24

Türkiye 7.7 büyüklüğündeki ve çevre illerde de büyük yıkıcı etkileri olan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmaya çalışırken Fransız kariikatür dergisi Charlie Hebdo'dan akıllara durgunluk veren bir paylaşım geldi. Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye destek mesajları ve yardım teklifleri yağarken Charlie Hebdo karikatüründe 'Türkiye'de deprem. Tank yollamaya bile gerek yok' ifadeleri yer aldı. Charlie Hebdo'ya tepki gösteren sanatçı Abrar Sabbah ise 'Öyle değil, böyle çizecektiniz' diyerek kendi çizimini paylaştı.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'DE DEPREM: TANK YOLLAMAYA BİLE GEREK YOK'

Kahramanmaraş merkezli ve 10 şehri ciddi şekilde etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardıdnan 3 binden fazla insan hayatını kaybetti. Binlerce bina ise enkaza döndü. 10 ayrı şehirde arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye tek yürek olmuş yaralarını sarmaya çalışırken dünyanın dört bir yanından da Kahramanmaraş ve diğer illere destek yağıyor. Felaketin bilançosu gün geçtikçe daha acı bir şekilde ortaya çıkarken Fransız karikatür dergisi büyük bir alçaklığa imza attı. 

İslam düşmanlığı ile bilinen CHarlie Hebdo'da yayımlanan karikatürde 'Türkiye'de deprem. Tank yollamaya bile gerek yok.' ifadeleri kullanıldı. 

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

'HER ZAMANKİ GİBİ İĞRENÇSİN'

Türkiye'nin ABD, Lübnan ve Japonya'da görev yapan eski büyükelçisi Serdar Kılıç ise kişisel Twitter hesabında Charlie Hebdo'ya tepki gösterdi. Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Her zamanki gibi iğrençsin. Uzun ve duygusal bir yorum yapabilirdim, ama görünüşe göre bir insanı insan yapan tüm değerleri kaybettiğiniz ve bu nedenle tek bir kelime bile anlamadığınız için bunun zaman ve enerji kaybı olacağını hissettim.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: 'Güvenliğimiz Türkiye'nin güvencesindedir' Haberi Görüntüle

KALIN: KİN VE NEFRETİNİZDE BOĞULUN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya sert tepki gösterdi. İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan ''Modern barbarlar! Kin ve nefretinizde boğulun.'' paylaşımında bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Haberi Görüntüle

'ÖYLE DEĞİL BÖYLE ÇİZECEKTİNİZ'

Grafik tasarımcısı Abrar Sabbah ise Charlie Hebdo'nun Türkiye'ye yönelik hakaret dolu karikatürünü yeniden çizdi. Sanatçı Sabbah, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda Fransa'da yayımlanan haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketine ilişkin yayınladığı karikatürü yeniden düzenleyerek şu ifadelerle paylaştı:

Öyle çizmeyecektiniz. Böyle çizecektiniz! Yeniden ayağa kalkacağız. Bu güçlü millet yeniden ayağa kalkacak!

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading